Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Суров десерт

Цена: 1.60 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
ZIDO

Суров десерт информация

Hot /лютиво/
Неочаквано пленителна комбинация от сушени сливи, кашу, джинджифил и лют червен пипер, толкова пристрастяваща и необичайна, тя е създадена, за да я обикнете.
Сливи
Известни с антиоксидантните си качества, те съдържат и много ценни минерали като калий, желязо, магнезий, фосфор и витамини от група B, витамин E, C и бета-каротин. Бързо дават на тялото тонус и енергия, заради лесно усвоимите си естествени плодови захари. Подпомагат поддържането на алкално-киселинния баланс в кръвта, като неутрализират киселините от консумацията на киселинно-образуващи храни. За подобряване работата на стомаха и червата, сливите се грижат с високото си съдържание на растителни фибри.
Люта чушка
Лютивият вкус на чушките се дължи главно на съдържащия се в тях алкалоид – капсаицин. Влиянието на капсаицина може да предизвика освобождаване на бета-ендофрини в мозъка, което води до състояние на лека еуфория. В човешкото тяло капсаицинът предизвиква отделяне на топлина, потиска апетита и да подпомага ускоряването на метаболизма. Анализите показват, че лютите чушки са природно богатство с редица полезни вещества – витамини – А, В1, В2, В6, С, Е и минерали - желязо, калий, калций, магнезий, манган, фосфор. Легендата, че три люти чушлета съдържат толкова витамин С, колкото цял килограм лимони, изненадва, но и разкрива част от тайната на българското дълголетие.

Джинджифил
Джиндифилът съдържа дълъг списък основни биоактивни компоненти, като сред тях са: кверцетин, кампферол, рутин, нарингин, катехини и куркумин. Има данни, че антибактериалните субстанции в джинджифила са изключително ефикасни срещу бактерии, пред които много съвременни антибиотици са безпомощни. Джинджифилът е и подправка, и билка с голямо разнообразие на положителни ефекти върху човешкия организъм.

Лукума
Лукумата е субтропичен плод от Южна Америка с висока хранителна стойност и съдържание на каротен, витамин В3, фибри, витамини и минерали: калий, натрий, калций, магнезий и фосфор. Подобно на много плодове, лукума е с високо съдържание на хранителни влакнини подпомагащи храносмилането. Въпреки нейната сладост, лукума на прах съдържа само 2 грама естествена плодова захар на всеки 11 грама въглехидрати, което я прави храна с нисък гликемичен индекс и може да окаже подкрепа при стабилизиране нивата на кръвната захар.

Състав

Стафиди 53,4%, слънчогледови семки 21,4%, сини сливи 13,4%, овесени ядки без глутен, кашу 3,3%, лют червен пипер 0,6%, джинджифил 0,5%, лукума 0,1

Употреба

Продукт за директна консумация.