Суров десерт информация
Nut /ядково/
Една вкусова симфония от орех, кашу, сини сливи и баобаб с преобладаващ ядков вкус за изтънчена и изискана наслада. Емблематичният суперплод на Африка обогатява комбинацията със каремеления си и леко цитрусов вкус.
Кашу
Ядките кашу са богати на фибри, протеин, фолиева киселина , витамините В и К, магнезий, фосфор, цинк и мед. Кашуто има нисък гликемичен индекс (22+/-5), което го прави добър източник на бавни въглехидрати.
Орехи
Орехите притежават идеалното съотношение на Омега-6 и Омега-3 мастни киселини - 4:1. Съдържат разнообразие от минерали: магнезий, калций, манган, калий, фосфор, цинк, желязо,а също и витамини А, С, Е и такива от група В.
Баобаб
Плодът на Баобаб е известен с антиоксидантните си качества. Той съдържа два пъти повече калций от млякото и три пъти повече витамин С от портокалите. Стимулира обмяната на веществата и имунитета, подпомага успокояването при стрес, има благотворно въздействие върху колагеновите влакна в човешката кожа.
Маково семе
В състава на маковото семе влизат ценните микронутриенти: калций, мед, желязо, магнезий, манган, фосфор, селен и витамините от група В /пантотенова киселина, тиамин, рибофлавин, фолати/ също и витамин Е. Още при древните цивилизации е описана употребата му като успокояващо средство.
Състав
Стафиди 53,6%, сини сливи 16,1%, слънчогледови семки 16,1%, орехови ядки 3,6%, кашу 3,6%, кокосови стърготини, маково семе 3,6%, баoбаб 0,1%.
Употреба
Продукт за директна консумация.