Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

ВИТАМИН С-OLWEY С КОЛАГЕН 30бр COLWAY INTERNATIONAL

Цена: 89.90 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
COLWAY INTERNATIONAL

ВИТАМИН С-OLWEY С КОЛАГЕН 30бр COLWAY INTERNATIONAL информация

ВИТАМИН  С-OLWEY С КОЛАГЕН

Витамин С е най-важният от витамините, приемани с храната,  заради ролята му  в процеса на изработване органичен колаген – протеин на младостта и основен строителен материал за съединителната тъкан. Човекът е един от малкото млекопитаещи на нашата планета, чийто организъм не произвежда витамин С в черния дроб. Ярък пример за последиците от неговия недостиг е скорбутът - болест, появяваща се при спиране на процеса на колагеногенеза. Не винаги имаме възможност да се погрижим и да доставим необходимата доза витамин С на организма. Освен това многобройни неблагоприятни цивилизационни фактори и стресът са причина за увеличената потребност от тази съставка.

 

Синтезираната аскорбинова киселина, основна съставка или част от повечето продукти, разпространявани по света като витамин С, слабо се усвоява от нашия организъм. Приемана редовно или в големи дози, тя може да предизвика странични ефекти, вредни за здравето. Биоорганичният витамин С, срещащ се в комбинация с биофлавоноиди, създадени от природата, се усвоява като този, който получаваме с храната. Такъв е и неговият произход. 

 

Предоставяме ви най-добрия понастоящем в Европа, според мнозина авторитети, витамин С, който обогатихме с колаген, притежаващ най-добри анаболни качества. Суплементирането с добре усвоим колаген помага за поддържане на правилната структура и еластичност на кожата и доброто състояние на ставите.

Хранителна добавка

Доставя на организма естествен витамин С, който:

подпомага правилното функциониране на имунната система

стимулира процеса на колагеногенеза, за да осигури правилното функциониране на капилярите, кожата, венците и зъбите, също на костите и хрущялите

подпомага поддържането на нормален енергиен метаболизъм

подпомага нормалната работа на нервната система

помага за поддържане на нормални психически функции

предпазва клетките от оксидационен стрес

помага за намаляване на чувството на умора и отпадналост

Състав

Шипка Rosa canina

В плодовете на шипката можем  да открием  над 130 органични съединения. Съдържанието на витамин С в тях е 10 пъти по-голямо отколкото в плодовете на касиса и 100 пъти по-голямо отколкото в ябълките. Видовете шипка Rosa canina, селектирани в Полша, са рекордьори по съдържание на напълно биодостъпен витамин С, получаван от природата. Те са много богати и на каротеноиди (в т.ч. бета каротин, ликопен, ксантофил), флавоноиди (астрагалин, изокверцетин и тилирозид) и проантоцианидини. Съдържат витамини В1, В2, В3, (РР), А, Е и К. Плодовете на шипката са източник и на минерали, макроелементи - фосфор, калий, калций, магнезий, и на микроелементи - желязо, мед, манган и цинк.

 

Съдържащите се в шипките полифеноли действат антиоксидантно чрез непосредствени реакции със свободните радикали и чрез забавяне или ускоряване действието на ензимите. Изследванията показват, че в присъствието на полифеноли физиологичното действие на аскорбиновата киселина може да нарасне от 50 до 400%. В сравнение със синтезирания, естественият витамин С се усвоява по-добре от човешкия организъм и е 3 до 5 пъти по-активен. За сравнение: нашият организъм използва само 30-40% от синтетичната форма на кристалната аскорбинова киселина Н6С8О6 (или Е300). Естественият витамин С се усвоява по-добре от храносмилателната система и действа по-ефективно, защото по-бързо постига и задържа необходимата концентрация в организма. В природата той винаги се среща заедно с флаваноиди, фенолни киселини и каротеноиди, които го стабилизират и осигуряват синергичен ефект. 

Колагенът,

включен в нашата хранителна добавка, се отличава  с най-висока биологична активност и усвояемост на съставящите го аминокиселини. Методът, по който се получава, е запазен с патент. Необходимостта от суплементиране  на организма  с колаген се появява ок. 26-та година. Редовното приемане на колаген забавя процесите на стареене на тъканите, които причиняват различни неразположения: косата става чуплива и матова, тургорът и еластичността на кожата намаляват, появяват се болки в ставите и гръбначния стълб.

Употреба

Едно саше дневно в час, максимално отдалечен  от момента на консумация на плодове, зеленчуци или други източници на естествен витамин С. Препоръчва се и разделяне на съдържанието на 2-3 по-малки дози през деня. Препаратът  се разтваря в чаша портокалов сок или в чаша вода.