Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

ПРИРОДЕН КОЛАГЕН ДНК 50мл COLWAY INTERNATIONAL

Цена: 144.95 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
COLWAY INTERNATIONAL

ПРИРОДЕН КОЛАГЕН ДНК 50мл COLWAY INTERNATIONAL информация

ПРИРОДЕН КОЛАГЕН ДНК – СУПЕРКОЗМЕТИК

Природният колаген ДНК съчетава природата и най-новото биохимично инженерство. Поправката на ДНК и предпазването й от увреждане са най-важните условия за  запазване на здрава кожа. Това е Природен колаген Рure, обогатен с активни съставки, подпомагащи и активиращи естествените процеси на образуване на съединителна тъкан. Той стимулира правилната работа на клетките. Човешкият организъм има способността да поправя своите нуклеинови киселини, но този механизъм може да бъде нарушен, работата му да се влоши или да бъде подложен на оксидантен стрес.


Увяхването на кожата е предизвикано от две причини:

-  лошо овлажняване и подхранване отвън, което предизвиква дефекти в спойката на кожата – микропукнатини в липидния слой, през които епидермалната вода се изпарява; 

- действието на свободните радикали на кислорода. То уврежда клетките, ДНК и РНК. Клетките умират по-бързо и изпращат грешна информация на другите клетки.

Използването на най-добрите активни съставки не е достатъчно за нормалната работа на естествените механизми на кожата на клетъчно ниво. Поправката на ДНК и нейната защита е най-важния елемент в борбата за запазване на здравия вид на кожата. Организмът има способността да поправя своите нуклеинови киселини, но и тези механизми са разстроени, с влошено качество и винаги са подложени на оксидантен стрес. Без производство и поддържане на необходимото количество здрави клетки няма да бъде произведено необходимото количество колаген, еластин, хиалуронова киселина, фибронектин или други „тухлички“ за нашата кожа.

Природен колаген ДНК има за задача не само да осигури нормалното протичане на процесите, но и да засили тяхната активност и да стимулира съответните клетки за планирани действия.

 

Природният колаген ДНК:

предпазва клетките и тяхното ДНК от реактивните форми на кислорода,         фотостареенето, действието на UVA-лъчите

ускорява синтеза на колаген и други изграждащи кожата вещества

стимулира регенерацията на клетките 

разширява периферните кръвоносни съдове, подобрява         кръвообръщението

подобрява липидния метаболизъм и регулира холестерола

ускорява синтеза на АТФ

Състав

Нуклеинови киселини ДНК+РНК (природни) /екстракт от семенна течност на сьомга

Задвижват възстановяването на кожната структура, активизират клетките, действат силно антиоксидантно, като я предпазват от реактивните форми на кислорода.  ДНК и РНК са филтър за токсините и така запазват клетъчната структура. ДНК и РНК разширяват периферните кръвоносни съдове, подобряват кръвообращението, снабдявайки по този начин клетките с кислород и подобрявайки липидния метаболизъм. Получавани чрез  уникална патентована технология за пречистване на нуклеиновите киселини от всякакви други съставки и замърсявания, като е постигнато съдържание на дезоксирибонуклеинова киселина (ДНК), много богата на протамин и хистон -  70%.

КИНЕТИН 

хормон на растежа. Стимулира възстановителните процеси на ДНК, предпазва от UV- лъчението и свободните радикали и намалява прекомерната пигментация. Активизира фибробластите и стимулира производството на колаген. Единственото вещество, свързващо хората с растенията, хормон на растежа, който се среща в човешкия генетичен код. Химическият строеж на това вещество е сходен с ДНК, благодарение на което стимулира механизмите за поправка на кода. По този начин кинетинът допринася за удължаване живота на клетките, помага за изглаждане на кожата, за подобряване на тена й, за намаляване на повърхностните бръчки. Не предизвиква странични ефекти и не дразни кожата.

СОД – супероксид дисмутаза

е елитен козметичен компонент, ензим от предната линия на защита на организма от свободните радикали и един от най-мощните природни антиоксиданти. Предпазва организма от оксидантен стрес, предизвикващ масово увреждане на клетките и цялостно влошаване състоянието на тъканите.

Реакцията на радикалите с ДНК, белтъчините и липидите, и особено натрупването на повредени биополимери предизвиква старта на дегенеративни процеси, които впоследствие могат да предизвикат развитието на много болести и стареене на организма. В някои ситуации нивото на RFT може рязко да скочи, предизвиквайки увреждане на клетъчните структури. Това явление се нарича оксидантен стрес. Клетките се защитават от него чрез увеличаване експресията на такива ензими като супероксид дисмутаза, каталаза и пероксидаза.

За съжаление, работата на митохондриите не е идеална. Нашите фабрики за енергия превръщат кислорода в химическа енергия АТР – аденозинтрефосфат, произвеждат странични продукти, каквито са свободните радикали на кислорода.  Дисмутазата помага да бъдат предпазени митохондриите от самоунищожение. Това е много важно за запазване на здрав и добър външен вид. Предпазва само кожата – действа на клетките в целия организъм.

Меден пептид GHK-Cu ((много) син пиптид)

естествен природен пептид,  изграден от частици мед и аминокиселини глицин - L-хистидин - L-лизин. Стимулира работата на стволовите клетки, увеличава производството на колаген в кожата, предотвратява фотостареенето, подобрява еластичността и изравнява цвета на кожата. Подпомага редуцирането на бръчките, увеличава плътността на кожата и нейната дебелина. Актуални изследвания сочат, че той може да модулира експресията на голям брой наши гени, отговорни за предотвратяването на дегенеративните процеси, протичащи в нашата кожа.

Екстракт от плацента

един от най-активните регенериращи фактори.  Богат на подхранващи и регулиращи компоненти – цитокини, хормони, биоактивни пептиди, ензими, растежни фактори, витамини и минерали. Поправя клетъчния метаболизъм, регенерира уморената и застаряваща кожа. Има силно овлажняващо и противовъзпалително действие.  

Употреба

Начин на употреба: нанася се върху почистена и още влажна кожа. Биологично активните колагенови пептиди попиват най-добре с нежно потупване по кожата. Препоръчваме използване на колагена върху лицето, шията и деколтето 2 пъти дневно, всеки ден. Ефектът на опъване на кожата се усеща след няколко минути.

Препоръки: кожата поема толкова колаген, от колкото се нуждае. Ако върху кожата остане засъхнал слой, това значи, че е сложено по-голямо количество от необходимото. 

Внимание: да не се използва при свръхчувствителност към рибен белтък (0,02% от населението).  Само за външна употреба.

Съхранение: да се съхранява на тъмно място. Отрицателните температури могат да предизвикат разширение на обема на съставките и пръсване на опаковката.