Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Кралска елда - смлени люспи 250гр.

Цена: 24.32 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
P.W.M gama

Кралска елда - смлени люспи 250гр. информация

Люспите от елда са богати на минералите фосфор, калий, магнезий, цинк, мед, манган, желязо и бром, кобалт и платина, които са от съществено значение за правилното функциониране на много органи и играят важна роля в храненето на човека. Богатото съдържание на минерали прави СМЛЕНИ ЛЮСПИ ОТ КРАЛСКА ЕЛДА незаменим “продукт на красотата”. Люспите от елда подхранват кожата, косата и ноктите. Те почистват oт излишните токсини в организма , подхранват, помагат на тялото ни да постигне строен силует.

В люспите от елда се съдържат витамините (тиамин, рибофлавин, ниацин, пантотенова киселина, пиридоксин), които участват в метаболизма на протеините, въглехидратите и мазнините и в много други метаболитни процеси в организма. Витамините B помагат кожата да изглежда добре. Разнообразието от В витамини допринася за облекчаване на стреса, тревожността, безпокойството и депресиите и подпомага паметта– ефекти, дължащи се на по-активната синтеза на невротрансмитери като серотонин, хормона на щастието. Витамините от В комплекса действат благоприятно за облекчаване на симптомите на предместруален синдром и понижават вероятността от развитие на сърдечносъдови заболявания. Те засилват и изгарянето на мазнини.

Съдържащите се в люспите на елдата влакна (100 г смлени люспи има около 80 грама фибри) играят специална роля в регулирането на стомашно-чревния тракт както и поддържат подходящо ниво на глюкоза в кръвния серум по естествен начин. Те ефективно подобряват функцията на червата като стимулират перисталтиката и по този начин премахват запека и подуването на корема. Разтворимите фибри намаляват риска от развитие на исхемична болест на сърцето и постпрандиалната гликемия. Те абсорбират водата и жлъчните киселини, а това е важно за предотвратяване на заболявания, свързани с храненето като затлъстяване, атеросклероза и регулират кръвното налягане и нивата на холестерола в кръвта.

Освен това люспите от елда притежават пробиотични свойства, защото водят до статистически значимо повишение на растежа на полезната флора в дебелото черво и млечнокиселите бактерии в стомашно-чревния тракт и по този начин предпазват от рак на дебелото черво.

Полски учени са доказали, че люспите от елда са много богати на една основната група съединения с антиоксидантен капацитет - полифенолите, които очистват организма от свободните радикали и предотвратяват появата на атеросклероза, исхемична болест на сърцето, сърдечни пристъпи, алергии. В люспите от елда са открити също така шест различни антиоксиданти, флавоноидите рутин, кверцетин, ориентин,изоориентин , витексин , изовитексин , на които се падат 740 мг / кг сухо вещество. Флавоноидите са органични съединения с многопосочно действие. Те имат спазмолитично, диуретично, противовъзпалително действие и укрепват стените на кръвоносните съдове.Съдържанието на флавоноиди в люспите от елда е по-голямо, в сравнение с зърнените култури, зеленчуците, плодовете и дори чая. Флавоноидитедопринасят за забавяне процесите на стареене , a рутинa допринася за укрепване стените на капилярите и действа благоприятно при разширени вени и отоци.

Люспите от елда съдържат 4% протеин. Тези протеини се характеризират с балансиран аминокиселинен състав. Особеност на протеините в люспите от елда е оптималното съотношение на лизинови аминокиселини, аргинин и метионин. Резултатите показват, че състава от аминокиселини в люспите от елда от гледна точка на храненето е най-предпочитаният от всички зърнени култури. Смята се, че те намаляват нивото на холестерола в кръвта, така че люспите от елда може да се използват като добавка към храната за предотвратяване на хипертония, атеросклероза и затлъстяване.

 

 

Препоръчва се употреба на люспи от елда от хора пренатоварени с умствена работа, учащи се, хора с дерматологични проблеми, предразположени към лесно спукване накапилярите и страдащи от заболяване на пикочните пътища, високо кръвно налягане, подуване на ръцете и краката, проблеми с микроциркулацията и атеросклероза.Продуктът се препоръчва за хора, страдащи от диабет, затлъстяване, лош метаболизъм и повишени нива на холестерол.

Състав

Калции(Calcium) 1.23mg/1g порция,
Калий(Potassium) 5.66mg/1g порция,
Магнезии(Magnesium) 1.27mg/1g порция
Енергийна стойност(The energy value)
3.65kcal/1g порция
; 15.28kJ/1g порция ,
Протеини(Protein) 0.06g/1g порция,
Въглехидрати(Carbohydrates) 0.82g/1g порция ,
Мазнини(Fat) 0.01g/1g порция,
Общо диетични фибри(Total dietary fiber) 0.79g/1g порция, Неразтворими фибри (Insoluble fiber) 0.78g/1g порция,
Разтворимите фибри(Soluble fiber) 0.01g/1g порция