Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Slim Packs ® VITAMIN C 90капсули FIT & SHAPE

Цена: 9.50 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
FIT & SHAPE

Slim Packs ® VITAMIN C 90капсули FIT & SHAPE информация

За антиоксидантите се говори от „време оно”. Интересно е, че преди да започнат да се изследват в биохимията, терминът е възникнал в индустриалните процеси като химикал, който предотвратява консумацията на кислород от металите. По-късно се развива и в биохимията, като първите начини на изследване са били с поставяне на мазнина в затворен съд с наличен кислород, като се е измервало нивото на консумация на кислород. Така са били открити антиоксидантните качества на витамините А, С и Е.

 

Антиоксидантите се разделят на два големи лагера: водоразтворими и мастноразтворими. След редица изследвания се доказва, че нито едните, нито другите работят по-добре. Вместо това се установява, че техния ефект е най-силен, когато има и от двата вида – те са синергични.

 

Но какво всъщност правят те и защо са толкова полезни? Човек диша кислород, за да живее. Същият този кислород вследствие на оксидирането(изгаряне) на мазнините, убива живата тъкан. В човешкия организъм постоянно се освобождават свободни радикали – бели кръвни телца, които ‘улавят’ мъртвата тъкан, с цел прочистване на организма. Но тези свободни радикали не могат да се изчистят от организма без намесата на антиоксидантите.

 

Помислете си какво става в спорта. По време на физически упражнения, особено дисциплини за издържливост, консумацията на кислород е повече от 10 пъти. Човешкият организъм буквално се задръства със свободни радикали, които стоят и чакат да бъдат транспортирани.  Ако на тялото не се предоставят антиоксиданти, е възможно да се почувства силна умора и мускулен дискомфорт. Времето до 24 часа след физическото упражнение е критично за образуването на млечна киселина или мускулна треска. Антиоксидантите предпазват мускулите, като позволяват тяхното бързо възстановяване впоследствие.

 

Имунната система е силно чувствителна отностно свободните радикали. Ако има голямо натрупване и те не се прочистят в разтояние от 2 до 7 дена след физическо натоварване, тя е силно застрашена.

 

Не по-малко е стресът, от който сме заобиколени, вследствие на който страдаме от много болести. Но всички сме съгласни, че спорта е най-доброто лекарство, заедно с правилния прием на антиоксиданти.

 


Състав

ВИТАМИН С, ТВЪРДА ЖЕЛАТИНОВА КАПСУЛА

Употреба

приемат се 2 капсули на ден с храна. в тренировъчен ден се приемат 30мин. преди тренировка.