Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

AMIX B-Complex 90 Tabs.

Цена: 28.00 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
AMIX

AMIX B-Complex 90 Tabs. информация

Amix Vitamin B-Complex е отлична комбинация от витамини и калций, подходяща за спортисти с висок разход на енергия, която предотвратява оксидативния стрес, причинен от интензивно натоварване и поддържа тялото в перфектно състояние по един здравословен и естествен начин.

 

Предимства:

 


  • Увеличава енергийните нива

  • Стимулира метаболизма

  • Подобрява имунната функция

  • Намалява симптомите на стрес

  • Обогатен с витамин C и E

 

Amix Vitamin B-Complex + Vitamin C & E съдържа уникална комбинация от витамини B1, B2, B3, B5, B6, B9 (фолиева киселина), В12, витамин С и Е и калций. Комплексът действа като мощен антиоксидант, защитава организма от образуване на токсични молекули и предпазва червените кръвни телца от разрушаване.

 

Витамини B комплекс осигуряват правилното функциониране на нервната система, участват в преобразуването на храната в енергия, стимулират имунната система и подобряват кръвообращението. Те са изключително важни за дрзавето на косата, кожата и ноктите. Витамини B се отличават с детоксикиращо и антисептично действие и предотвратяват образуването на мускулни крампи.

 

Витамин B1 (Тиамин) е изключително важен за метаболизма на въглехидратите и е необходим за правилното функциониране на мускулната и нервната система. Той има положително действие върху централната нервна система и подобрява умствената дейност. Витамин B1 има диуретичен ефект, а освен това поддържа здравословния тонус на гладката мускулатура.

 

Витамин B2 (Рибофлавин) подпомага усвояването на желязо (синтеза на хемоглобин), протеин и участва в метаболизма на въглехидрати и мазнини. Той подобрява зрението и насърчава растежа.

 

Витамин B3 (Ниацианамид) съдейства в процесите на биологичното окисление, производството на енергия и метаболизма и синтеза на мазнини и въглехидрати. Витамин B3 подпомага храносмилането, нервната система, кожата, а също така участва в синтеза на някои хормони (като тестостерон, естроген и инсулин). Той понижава кръвното налягане и нивата на холестерол и триглицериди в кръвта.

 

Витамин B5 (Пантонтенова киселина) е важен компонент в преобразуването на въглехидрати и мазнини. Той участва в множество ензимни реакции и е отговорен за растежа на косата и формирането на нейния цвят. Витамин B5 осигурява нормалното функциониране на надбъбречните жлези.

 

Витамин B6 (Пиридоксин) има множество ползи за организма. Той е важна съставка на много ензими, като участва в метаболизма на аминокиселините, есенциалните мастни киселини и желязото. Пиридоксин е нобходим компонент за формирането на червени кръвни телца и антитела, а освен това облекчава предменструалния синдром и болките.

 

Витамин B9 (Фолиева киселина) участва в изграждането на червени кръвни телца и подобрява усвояването на желязо. Той насърчава метаболизма на някои аминокиселини и е изключително важен за бременните жени.

 

Витамин B12 (Цианкобаламин) участва в синтеза на протеини и усвояването на въглехидрати и мастни киселини. Той стимулира растежа, подобрява апетита, укрепва нервната система, подобрява концентрацията и паметта.

 

Витамин C е мощен антиоксидант с противовъзпалително и имуностимулиращо действие. Той намалява риска от развитие на сърдечно-съдови болести и може да забави процесите на стареене в тялото. Витамин C участва в синтеза на колаген, структурен компонент на съединителната тъкан и подпомага усвояването на калций, необходим за здрави и силни кости.

 

Витамин E е изключително силен антиоксидант, който защитава клетките, забавя процесите на стареене, подобрява кръвообръщението и подпомага възстановяването на тъканите. Той предотвратява оксидативния стрес в тялото, поддържа здравето на кожата, укрепва мускулите и нервите и може да намали симптомите на ПМС.

Употреба

Приемайте 1 таблетка дневно по време на хранене с вода.