Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Био брашно от рожков

Цена: 3.29 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
Био Класа

Био брашно от рожков информация

Растението Рожков представлява вечнозелено храстовидно дърво, което се разпространява по Средиземноморските райони. Плодовете му наподобяват семенни шушулки, които са ядивни, това е и причината поради която се отглежда. Развива се добре на места с топъл до умерен климат, като понася горещи и влажни крайбрежни зони, както и суша.

Рожковът е характеро растение за Португалия, Испания, както и италианските острови: Сицилия и Сардиния. Дървото от Рожков ражда плодовете си след шестата година на развитие, като с всяка измината година количеството на плодовете нараства.

Плодовете от Рожков са били използвани за подсладител, още преди да бъдат познати захарната тръстика и захарното цвекло. Днес тези чудни плодове се използват и в козметиката, при обработката на тютюн, производството на хартия и др. Най-широко разпространение  брашното от Рожков има в сладкарството, като един по- естествен и здравословен продукт. По-добър вкус има като се смесва със сурово какао.

Рожковът съдържа голямо количество калций (три пъти повече, отколкото какаото), магнезий, калий, микроелементите: желязо, мед, никел, манган и хром, а също и витамините: В1, В2 и А.

Има значителен терапевтичен ефект при диария, гадене, повръщане, стомашно-чревни разстройства и др.

Състав

200г Био брашно от рожков.

Рожковото брашно се отличава с ароматен карамелов вкус и естествена сладост. То е бедно на калории и мазнини и може да се използва като заместител на какаото при приготвянето на десерти и напитки.