Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

АСАИ БЕРИ НА ПРАХ, БИО, 100g

Цена: 24.00 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
DRAGON SUPERFOODS

АСАИ БЕРИ НА ПРАХ, БИО, 100g информация

Асаи бери е Южно Американски плод, известен още като Амазонското Супер Бери. Той съдържа важни антиоксиданти, всички основни аминокиселини (омега 3,6 и 9), фибри, витамини и минерали. Този плод е известен от векове с лечебните си свойства и имуностимулиращо действие. Асаи бери добива изключителна популярност в Съединените Щати след като Опра Уинфри го отбелязва като една от нейните топ десет суперхрани.

 

Асаи бери е изключително богат на антиоксиданти, по-специално на антоцианини, водноразтворими пигменти, които са причината за тъмно виолетовия цвят на плода. Тези антиоксиданти са едни от най-мощните „чистачи“ на свободни радикали, отделящи се в човешкия организъм в следствие на радиация, тютюнев дим, автомобилни газове и нездравословно начин на живот. Този плод е с много високи ORAC (Oxygen radical absorbance capacity / Способност за абсорбиране на свободни радикали) стойности. Позлите от това са многобройни за човешкото здраве, като основна може да се отбележи, че намалява окислителnите процеси в организма, които се свързват с: по-лесно проникване на холестерол в артериите, преждевременно състаряване на кожата, възникване на възпалителни процеси, естествените способности на организма да се защитава срещу UV радиацията, инсулинова резистентност и много други.

 

Също така, плодовете Асаи са отличен източник на фибри – около 44% от общото му тегло. Приемането на достатъчно фибри е важно за правилното функциониране на храносмилателната система. Асаи бери съдържа високи нива и на есенциалните мастни киселини Омега 3, 6 и 9. Изненадващ е и неговия аминокиселинен профил, който изключително много наподобява този на яйцето. Асаи съдържа витамините А, В1, В2, В3, С, Е и основни за човешкия организъм минерали като калций, желязо, магнезий и калий.

Състав

Изсушени и стрити на прах био асаи плодове, био малтодекстрин.

ХРАНИТЕЛНА СТОЙНОСТ ЗА 100g
Енергийна стойност (kJ/kcal)     2047/491
 Мазнини (g)     28,1
 - от които наситени (g)     22,5
 Въглехидрати (g)     48,6
 - от които захари (g)     0
 Белтъци (g)     7,1
 Влакнини (g)     7,5
 Сол (g)     0,13

Употреба

Добавете 1-2 чаени лъжички (10-15g) към плодов сок, смути, шейк или вода.