Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Какаово масло, био, 250 гр.

За да получите информация за цена, наличност и доставка, моля обадете се на 0887 558 884 или пишете на sales@houseofsport.bg и ние ще се свържем с Вас.

Какаово масло, био, 250 гр. информация

Какаовото масло е известно като theobroma oil. Това е светложълта, ядлива и натурална мазнина от какаовото зърно. Какаовото масло е извлечено от какаовите зърна и може да се използва за направа на шоколад, какаова пудра, мехлеми, продукти за баня и тяло и др. Какаовото масло има мек шоколадов вкус и аромат. Белият шоколад е направен от какаово масло. Суровото какао е направено чрез метода на студеното пресоване, който съхранява естествените хранителни вещества до голяма степен. Какаовото масло е много устойчива мазнина, съдържаща естествени антиоксиданти, които предпазват от гранясване и дават възможност за съхранението му от 2 до 5 години, правейки го добър избор за нехранителни продукти. Гладката текстура, сладкия аромат и омекотяващите свойства на какаовото масло го правят популярна съставка на козметичните продукти, като сапуни и лосиони. Какаовото масло се яде и има хубав шоколадов аромат. Можете да добавите парче какаово масло към шейкове, десерти, сладолед или ръчен шоколад. Какаовото масло се топи лесно, когато е миксирано в различни рецепти, което прави изпълнението супер забавно и лесно.

 

То е известно също като отлично овлажняващо средство и се използва от векове за омекотяване и еластичност на кожата. Разтопява се на температурата на тялото, така че се абсорбира почти веднага  от кожата. Често се препоръчва за третиране на кожни проблеми като екзема и дерматити. Когато се нанася локално създава бариера между чувствителната кожа и външните фактори и също помага за задържане на влагата. В добавка, маслото съдържа полифенол, субстанция която забавя/подтиска производството на имуно глобин IgE, известен като влошаващ симптомите на дерматит и астма.

 

Какаовото масло има много приложения. Използва се против стрии при бременни, но може да се добавя в много други рецепти. Лосионите и маслата съдържащи какаово масло често се използват в ароматерапевтичните масажи, за да създадат чувство на релаксация и добро настроение. Наскорошни проучвания показват, че втриването на какаово масло в кожата може да намали стреса, повиши имунитета и предотврати появата на рак. Това е така, защото какаовото масло подобно на шоколада съдържа доста CMP - полифенол. Проучвания в Япония показват, че полифенола спира растежа на ракови клетки и тумори чрез понижаване на активните кислородни нива в тялото и заключват, че полифенола намалява окисляването на добрия холестерол (LDL) и продукцията на възпалени клетки. Има някои сведения, че полифенола в какаовото масло може също да помогне за предотвратяване на сърдечни болести и някои артритни симптоми.

Състав

Био Какаово масло

Употреба

Съхранява се на хладно, сухо място. Какаовото масло има дълъг срок на годност.