Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Тахан от кашу, био, 250 гр.

Цена: 17.49 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
Terassana

Тахан от кашу, био, 250 гр. информация

Кашуто съдържа полезни за сърцето мононенаситени мазнини. Кашуто има не само намалено съдържание на мазнини в сравнение с останалите ядки, но и около 75% от него са ненаситени мастни киселини, а от тях около 75% съдържат т. нар. оleic acid- същата здравословна за сърцето киселина, която се съдържа и в зехтина.

След направени най-различни проучвания, учените съветват, че за понижаване на риска от сърдечносъдови и коронарни сърдечни болести е достатъчно да приемате по една шепа кашу или други ядки, или по една лъжица фъстъчено масло поне четири пъти в седмицата.

Съдържащата се в кашуто мед действа като антиоксидант, произвежда енергия и е полезна за костите и кръвоносните съдове. Медта играе важна роля в много физиолигични процеси, включително в оползотворяването на желязото от организма, елиминирането на свободните радикали, изграждането на костната и ставна тъкан и производството на меланин.

Съдържащият се в него магнезий се грижи за спокойствието ни. Незадоволителното количесдтво магнезий може да доведе до високо кръвно налягане, мускулни спазми и мигренни пристъпи, а една четвърт чаша кашу дневно ни дарява с 22.3% от дневната стойност на магнезий.

 

Макар да е известно, че ядките ни даряват с много сърдечносъдови предимства, ние често ги избягваме, защото се притесняваме да не надебелеем. При наскоро проведено изследване обаче се оказало, че хората, приемащи поне два пъти седмично ядки са по-малко склонни към напълняване в сравнение с тези, които въобще не хапват ядки.

Състав

Био кашу. Сертифициран продукт от биологично земеделие.