Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Масло от Лавандула 5мл

За да получите информация за цена, наличност и доставка, моля обадете се на 0887 558 884 или пишете на sales@houseofsport.bg и ние ще се свържем с Вас.

Масло от Лавандула 5мл информация

България е един от най-големите производители на лавандулово масло в света. Уникалният климат и състояние на почвата в Казанлъшката долина осигурява лавандула с най-добри качества. Влагата на въздуха, облачността и валежите през май, юни и юли допринасят за отглеждане на лавандула, която дaва голямо количество от висококачествено лавандулово масло. Експертите на Алтея проучват в продължение на години растението и почвата, което спомага да се създаде едно от най-добрите насаждения.

Състав

Лавандуловото масло на Алтея е сертифицирано по стандартите на USDA. Лавандуловите растения се отглеждат без пестициди, хербициди и други вредни добавки.

Употреба

Българското лавандулово масло е известно като успокояващо и с храмонизиращи свойства и широко използвано в козметиката, парфюмерията и медицината. Използва се в няколко области:


В ароматерапията - успокоява ума, помага срещу безсъние,премахва стреса и безпокойствието.


Натуралната парфюмерия: свеж и сладък аромат, който се смесва добре с другите аромати.Съчетава се добре с роза, мента, здравец, салвия, бергамот, пачули и джиндър.


За болки и наранявания:облекчава болките, главоболие, мигрена, ПМС, сл.изгаряния. Спомага за бързото заздравяване нa леки рани.

Проблеми с кожата: балансира и овлажнява, бори екземите, акне и охапвания на комари, обриви.

Отблъсква: молци, комари, бълхи и други насекоми.

 

Нежният аромат на българското лавандулово масло един от най-известните  и използван широко в ароматерапията, козметиката и парфюмерията. Многото терапевтични свойства правят лавандулата една от най-използваемите растения за хората. Основните й действия са балансиране и нормализиране на някои функции на тялото. Най-важното й качество е, че действа успокояващо. Често се използва при масаж или баня за успокояване на мускулни болки. Няколко в ваната или на възглавницата помагат за безсъние. Лавандулата е ценна при борба с настинки и грипове. Тя не само неутрализира инфекции, но и действа срещу много от симптомите. В такива случай се използва чрез парни инхалации.Студен компрес от лавандула или няколко капки втрити в слеопоочията успокояват главоболие. Отблъсква насекомите, а ако сте ухапан от насекомо една капка втрита на местото на ухапване ще разсее подуването. Лавандулата също лекува леки изгаряние с голяма ефективност. Добра е като антисептично средство за леки порязвания и изгаряния. Значително използвана е в парфюмерията, в продукти с грижа за кожата и аромотерапия, където свежият и деликатен аромат действа успокоително.

 Ароматизиране на помещения:

 За освежаване на въздуха в стаята можете добавите в аромaлампа няколко капки лавандула.За тези, които не харесват толкова наситено ароматизиране могат направят ароматизатор за стая с лавандула и да го използват само когато е необходимо. Как? Вземете стъклена бутилка с пулверизатор и почти я напълнете със студена вода. На всеки 100 мл са нужни 60 капки лавандулово масло.