Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Тиквено семе белено

Цена: 2.95 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
Серия Дълголетие

Тиквено семе белено информация

Тиквеното семе съдържа протеини, витамини от група В, както и С, D, Е и К и важните Омега-3 мастни киселини, минерали като магнезий, фосфор и калций. Тиквеното семе е известно с качествата си да засилва концентрацията, използва се като превантивна мярка срещу депресии, освен това балансира нивата на холестерола.

Медицински изследвания показват, че тиквеното семе съдържа  каротеноидни вещества, които предотвратяват възпаление и уголемяване на простатната жлеза при мъжете. Екстрактът от тиквено семе тонизира мускулите на пикочния мехур, отпуска сфинктерите и отпушва простатата.

 

Полезно е, също така, при:

хронични чернодробни заболявания,

гастрит, колит,  запек,

анемия,

хипертония,

Остеопорозата (разреждане на костите, чупливи кости) се счита за женско заболяване в периода на менопаузата, но то е и сериозен проблем при възрастните мъже.  Консумацията на богати на цинк храни, каквито са тиквените семки, съхранява плътността на костите и предпазва от остеопороза.

Предимството на тиквеното семе е, че няма страничните ефекти от продължителния прием на индометацин и не повишават нивото на липидната пероксидация в ставите – страничен ефект, който допринася за прогресиране на  артрита.

Състав

Белено тиквено семе.

Употреба

Добре е да се консумира сурово, а когато е печено – да не е много солено.