Пълнозърнесто Брашно от Лимец информация
Брашното от лимец се отличава с по-ниското съдържание на глутен.
Предимства на брашното от спелта:
По-високо съдържание на протеин
По-високо съдържание на фибри
По-високо съдържание на определени витамини и микроелементи и антиоксиданти като лутеин
Отлични вкусови и хлебопекарни качества
Лимеца е гледан на наши ниви, в брашното не са добавяни никакви консертванти и подобрители.
Пълнозърнестото брашно съдържа всички части на зърното, отличава се с по-високо съдържание на фибри спрямо бялото брашно.
Брашното от лимец Перун има по-богат вкус от рафинираното, пълно с подобрители и консерванти обикновено бяло брашно, като в същото време съдържа повече протеини, фибри и полезни за организма вещества.
Състав
Натурално брашно от лимец
Употреба
Подходящо е за заместител на всички изделия от бяло пшенично брашно.