Брашно от сусам информация
Брашното е направено от смленият експелер от небелен пълнозърнет сусам който остава след производството на сусамово масло чрез студено пресоване. Сусамовото брашно е полезна и ценна храна, богата на витамини и минерали с нико съдържание на мазнини. Изключително високо съдържание на растителни протеини.
Има високо протеиново съдържание и притежава идеален аминокиселинен състав.
Съхранение: Да се съхранява на сухи и проветриви помещения далеч от слънчева светлина при стайна температура (220С).
Съдържа ненаситени мастни киселини и е с високо съдържание на цинк, което го прави подходящо за консумация от деца и хора с проблеми в костно-ставния апарат. Антиоксиданти които съдържа увеличават трайността на крайните продукти, в които се влага.Сусамовото брашно е подходящо за приготвяне на нетрадиционни хлябове, бисквити и други печива. То може да се използва като добавка към различни салати, за панировка на риба, зеленчуци и други. Съвместимо е с бяло или пълнозърнесто брашно. Подобрява вкусовите качества на храните и нивото на протеините.
ПОДХОДЯЩ ЗА ДИАБЕТИЦИ.
Хранителни стойности на 100g продукт:
енергийни стойности 2394kj/572kcal
мазнини 50g
от които наситени мастни киселини 7g
въглехидрати 23g
от които захари 0,3g
белтъчини 18g
сол 0,011g
Състав
Съставки: брашно от пълнозърнест (небелен) сусам
Употреба
Употреба: За влагане в храни.