Натурално 100% пълнозърнесто брашно от елда информация
Елдата, широко разпространена в Централна Азия, е изключително питателна култура. Притежава отличителен вкус и специфичен аромат. Брашното, приготвено от нейните зърна, е чудесна алтернатива за хората, избягващи консумацията на глутен.
Брашното е смляно на каменна мелница благодарение на което в зърното се запазват всички витамини, ензими, минерали и фибри, правещи брашното напълно натурално и здравословно. Нашето пълнозърнесто брашно съдържа всички съставни части на зърното – ендосперм, зародиш и обвивка, в пропорциите които им е отредила природата, и всички витамини, минерали и фитонутриенти които се съдържат в тях. Нищо не се премахва, нито се добавя.
* Смляно на каменна мелница
* Без изкуствени добавки, без избелители, без набухватели
* Пухкава, фино смляна структура
500 гр.
Състав
Натурално пълнозърнесто брашно от елда
Хранителни стойности за 100 гр.:
Енергийна стойност - 1606 kJ / 384kcal
Мазнини - 3.1 гр,
от които наситени - 0.7 гр
Въглехидрати - 0.71гр,
от които захари - 2.6 гр
Белтъчини - 8 гр
Сол - 0 гр
Употреба
Използвайте за направата на крекери, пaста, каша. Брашното от елда може да замести около 50% от пшеничното брашно в рецепти за хляб, за да придаде богат, плътен вкус и леко по-тъмен цвят. В безглутенови рецепти може да се използва самостоятелно или да се съчетава с други безглутенови брашна или нишесте.