Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Бяло пшенично брашно тип Добруджа

Цена: 3.00 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
Ecosem

Бяло пшенично брашно тип Добруджа информация

Смята се, че бялото брашно, смляно на каменна мелница, е по-добрият избор от бялото брашно от индустриалните мелници. Бялото брашно от каменната мелница се получава след като смляното пълнозърнесто брашно се пресее 4 пъти на специални сита, като през тях минават основно по-фино смлените частици, които се получават от ендосперма, както и части от богатия на витамини и минерали зародиш. Голяма част обвивката не успява да премине през ситото и се отделя. Бялото брашно от каменна мелница е с леко кремав оттенък и страхотен аромат. Хлябът от него е по-тъмен цвят, поради липсата на избелители.
Основни предимства на бялото брашно от каменна мелница са:
* Камъните на каменната мелница са студени по време на смилане на брашното, докато валцовете на индустриалните мелници го загряват до изключително високи температури и по този начин изгарят важни нутриенти  още преди брашното да се пакетира
* Каменната мелница смила пълнозърнесто брашно, а след това от него, чрез пресяване се прави бяло. По време на смилането, бялото брашно е абсорбирало част от важните мастни киселини от зародиша, протеини и витамини от обвивката и дори след това голяма степен от тези части на зърното да се пресеят, то остава с по-висока хранителна стойност, сравнено с индустриалното бяло брашно.

* Смляно на каменна мелница
* Без изкуствени добавки, без избелители, без набухватели
* Пухкава, фино смляна структура

Информация за алергени:

* Съдържа глутен


1 кг

Състав

Бяло пшенично брашно

Хранителни стойности за 100 гр.:

Енергийна стойност - 1481 kJ / 354kcal
Мазнини - 1.9 гр,
от които наситени - 0.3 гр
Въглехидрати - 71гр,
от които захари - 0 гр
Белтъчини - 13.3 гр
Сол - 0 гр

 

Употреба

Подходящо за приготвяне на всякакъв вид диетични печива, хляб, сладкиши и други тестени изделия. Идеално за обща употреба.