Пробиотична закваска, пробиотик информация
Пробиотичен йогурт с плътен и гладък коагулум, без зърниста структура, с лъскав лоб, нежен млечнокисел аромат, с понижено посткиселинообразуване, меко послевкусие.
Продуктите, получени от закваски Болгари имат:
• Превъзходен вкус, вид и аромат на истинско домашно кисело мляко;
• притежават редица полезни свойства за здарвето;
• без косерванти.
Течни твърди пробиотичните йогурти имат силно изразен полезен ефект, защото съдържат комбинации от специално подбрани щамове на млечно-кисели бактерии. Получените пробиотични йогурти за вкусни и полезни.
Състав
не по-малко от 108 живи лиофилизирани клетки от млечно-кисели бактерии Lactobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophilus, Lactobacilllus gasseri и Lactobacillus rhamnosus, изолирани от екологично-чисти райони. Не съдържа генно-модифицирани съставки, консерванти, оцветители.
Употреба
Съдържанието на опаковката се добавя към 1 до 3 литра сварено и след това охладено до 42 градуса мляко. Разбърква се до пълното й разтваряне, след което се налива в подходящи съдове. Ферментацията се провежда при температура 40-42°С, за 5-6 часа, без разбъркване. След изтичане на времето, киселото мляко се охлажда до 20°C (стайна температура), след което се съхранява в хладилник при +2° до +6°С. Ако имате уред за приготвяне на кисело мляко прочетете инструкцията на производителя.
Пробиотична закваска, пробиотик - подобни продукти