Царевично брашно, 500гр.,БИО информация
Царевичното брашно НЕ СЪДЪРЖА ГЛУТЕН, много богато на въглехидрати.
Състав
Царевичното брашно е богато на много полезни вещества. В него се съдържат наситени мазнини, полиненаситени мазнини, мононенаситени мазнини, фибри, захари, белтъчини и др. То е източник на витамин А, витамин В1, витамин В2, витамин В3, витамин В4, витамин В6, витамин Е и витамин К.В състава на царевичното брашно попадат още калций, желязо, фосфор, цинк, мед, селен и др.
Употреба
Царевичното брашно може напълно да замени брашното от пшеница. То успешно се влага в рецепти за различни печива, включително хляб, палачинки, бухтички, пици, козунаци, курабийки, кексове, мъфини, питки, мекици, пирожки, торти. От царевично брашно се приготвя и характерно за балканските народи ястие, наречено качамак.