Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Л- КАРНОЗИН 500 MG

Цена: 132.98 лв.
Kоличество:
natural factors

Л- КАРНОЗИН 500 MG информация

L-карнозинът е антиоксидант, който предпазва клетките от оксидативен стрес, стимулира клетъчното подмладяване, защитава когнитивната функция и паметта и ускорява възстановяването на мускулите след тренировка. Естествената способност на L-карнозин да предпазва и забавя стареенето го прави идеална хранителна добавка за дълголетие и забавяне на стареенето.

Редица научни изследвания доказват, че карнозин има следното полезно действие:

 - Запазва нормалната невронална функция и редуцира риска от дегенеративни мозъчни увреждания и отслабване на паметта. Оказва полезно действие при разстройства от аутистичния спектър, в това число и при деца.

 - Действа подмладяващо на клетките на съединителната тъкан, забавя появата на бръчки, насърчава еластичността на кожата и спомага за зарастването на раните.

 - Подпомага организма като противодейства на гликацията (свързването на захарните молекули с протеини) образуването на т. нар. остатъчни продукти от напредналата гликация (advanced glycation end products / AGEs). Интензивното образуване на AGEs, рефлектира върху колагена, съответно – и върху кожата, която се отпуска и набръчква. AGEs е ключов фактор и в развитието на редица заболявания.

 - Противодейства на оксидативния стрес, който е виновник за увеличаването на риска от атеросклероза, инфаркт и инсулт. Способността на карнозина да извлича свободните радикали и остатъчните продукти от напредналата гликация, го прави силен помощник поддържане здравето на сърдечно-съдовата система.

 - Осъществява контрол на симпатиковата нервна система, намалявайки риска от развитие на хипертония, която е свързана със затлъстяване.

 - С помощта на своите анти-гликационни свойства, стопира вредните модификации на молекулите на лошия холестерол, които са причината за образуването на артериална плака.

 - Притежава свойството да защитава мозъчните клетки след инсулт, намалявайки токсичността на възбуждащия невротрансмитер глутамат.

 - Редуцира риска от исхемия и последващ миокарден инфаркт.

 - Контролира нивата на кръвната захар, подобрява чувствителността и редуцира риска от развитие на диабет тип 2.

 - Намалява риска от катаракта, благодарение на анти-гликационните си свойства (лещата на окото е чувствителна към гликирането на протеините).

 - Инхибира освобождаването на възпалителни медиатори като цитокини.

 - Контролира прекомерното образуване на млечна киселина в мускулите при интензивни физически упражнения и ускорява възстановяването след тренировки.

Забележка: При бременност и кърмене се консултирайте с лекар преди употреба.Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.Да не се превишава дневната

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

препоръчителна доза.

Състав

Съставки: (в 1 капс.) дн. доза

Л-Карнозин 500 mg 500 mg

(бета аланил L-хистидин)

Витамин С 25 mg 25 mg

(аскорбинова киселина)

Микрокристална целулоза, растителна капсула (въглехидратна гума [целулоза],

пречистена вода, растителен клас магнезиев стеарат (лубрикант).

Не съдържа: Изкуствени оцветители, консерванти и подсладители; млечни продукти, захар, пшеница, глутен, мая, соя, царевица, яйца, риба, ракообразни, животински продукти, сол, дървесни ядки, ГМО. ВЕГАН! Аминокиселина в свободна форма.

Употреба

По 1 капсула дневно.

Л- КАРНОЗИН 500 MG - подобни продукти

ОМЕГА ФАКТОР СУПЕР КОНЦЕНТРАТ

ОМЕГА ФАКТОР СУПЕР КОНЦЕНТРАТ

Витамини и минерали

natural factors

24.96 лв.

Витамин В12 1000 mcg 60 таблетки

Витамин В12 1000 mcg 60 таблетки

Витамини и минерали

natural factors

12.80 лв.

Витамин В12 1000 mcg 90 таблетки

Витамин В12 1000 mcg 90 таблетки

Витамини и минерали

natural factors

15.47 лв.