Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Magnesium Complex 60 бр.

Цена: 46.70 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
COLWAY INTERNATIONAL

Magnesium Complex 60 бр. информация

Magnesium complex  съчетава три форми на магнезий с висока усвояемост - магнезиев лактат, магнезиев цитрат, магнезиев бисглицинат, обогатени с вит. B₆, който улеснява усвояването на този елемент, неговото транспортиране до клетките на организма и поддържането на запасите от него в клетката.  Интензивният начин на живот, физическото натоварване, нередовният сън, стресът, алкохолът и употребата на големи количества кафе увеличават  потребността от магнезий. 

 

Magnesium complex  допълва ежедневната диета с магнезий, който е един от най-важните микроелементи, необходими за запазване на добро здраве. Магнезият е активатор на над 300 ензима, които участват в метаболизма на въглехидрати и мазнини, допринася за правилното снабдяване с кръв и кислород  на сърцето, предотвратява смущенията в сърдечния ритъм, регулира артериалното налягане, предотвратява атеросклерозата чрез понижаване нивото на холестерола в кръвта и стабилизира работата на нервната система, в резултат на което настъпва успокоение и нашият мозък  увеличава производителността си.  Магнезият е необходим и за минерализацията и развитието на костите. 

 

Магнезият помага за:

правилното функциониране на мускулите

запазването на здрави кости и зъби

запазване на електролитното равновесие

нормален белтъчен синтез

поддържане на нормални психически функции

поддържане на нормален енергиен метаболизъм

 

Състав

Магнезиев цитрат – осигурява много високо ниво на проникване на йоните на магнезия, разтваря се във водата с 55% по-добре от магнезиевия оксид. Абсорбирането на магнезия се осъществява успоредно с абсорбирането на водата, затова колкото по-добра е разтворимостта на веществото във водата, толкова по-добро се абсорбира от нашия организъм. За да се йонизира магнезиевият цитрат в човешкия организъм количеството на стомашни киселини трябва да бъде по-малко.  Магнезиевият цитрат се препоръчва на лица, страдащи от твърде слабо отделяне на стомашен сок. Освен това магнезиевият цитрат освобождава лимонова киселина, която играе помощна роля при производството на енергия в клетките. 

Магнезиевият бисглицинат (хелат) представлява комбинация от магнезий и глицин, най-простата аминокиселина. Тази комбинация влияе върху бързото абсорбиране от нашия организъм  и липсата на странични  ефекти - няма прочистващи свойства.  Суплементацията с магнезиев бисглицинат допринася за намаляване на признаците на синдрома на хроничната умора и фибромиалгията.  Страдащите от депресия имат ниско ниво на магнезий и това се изразява в апатия, анорексия, дезориентация, понижаване на познавателните функции, слаба памет, безпокойство, безсъние.  Магнезиевият бисглицинат подпомага борбата с гореизложените симптоми, защото магнезият подобрява работата на нервната система.  Още едно действие на глицина е свойството му да извежда живака от нашия организъм (той може да бъде погълнат несъзнателно, напр. с риба, уловена в замърсени води), а този процес се нарича хелатиране.  

Mагнезиев лактат – магнезиева сол на млечната киселина. Естествен природен минерал, подпомагащ работата на кръвоносната, нервната и храносмилателната система. Подпомага работата на мускулите и разграждането на глюкозата. Mагнезиевият лактат  подпомага изграждането на костите и зъбите; в комбинация с калций подпомага работата на сърдечния мускул. Отговаря също така за  ефективната работа на клетките, защото подпомага техния ръст и делене, правилното функциониране на нервните клетки и метаболитните процеси.  

 

Витамин  B6 – повишава ефективността на този елемент, като улеснява абсорбцията  на магнезия, транспортирането му до клетките на организма и поддържането на неговите запаси в клетките.  Наричан е „фиксатор на магнезия”. Както магнезият, така и витамин В₆ са необходими в процеса на енизмното синтезиране на белтъци и  работят заедно в много физиологични процеси.  



 

Składniki / Ingredients Zawartość w 1 kapsułce / 
Content in 1 capsule
% RWS (referencyjna wartość spożycia) /
% NRV (Nutrient Reference Value)
Magnez 93,75 mg 25%
Witamina B6 1,4 mg 100%

Употреба

Препаратът трябва да се приема с вода. Препоръчителната дневна доза е 2 капсули.