Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Ginkgold®Eyes 100 mg х 60 таблетки

Цена: 99.95 лв.
Kоличество:
NATURES WAY

Ginkgold®Eyes 100 mg х 60 таблетки информация

Мощна смес от природни съставки за поддържане на зрението. Комбинира най-полезните за ретината и макулата вещества, включително екстракт от черна боровинка, стандартизиран до 25% антоцианини, Ginkgold® – патентован екстракт от гинкобилоба, стандартизиран до 24% гинко-флавонгликозиди и 6% терпеновилактони, лутеин и зеаксантин (екстракти от ацтекски невен). Приемът на продукта е силно препоръчителен при повишен риск от макулна дегенерация, катаракта и глаукома.

 

Какви ползи осигурява Ginkgold® Eyes:

-допринася за нормалното кръвообращение в очите и мозъка;

-съдейства за увеличаване на кръвния поток към окото;

-подпомага нормалното състояние на капилярите и микроциркулацията;

-поддържа здравословното вътреочно налягане;

-насърчава способността на ретината да се адаптира към условията на светлина и тъмнина;

-благоприятства зрителната острота, особено по отношение на нощното виждане;

-източник на мощни антиоксиданти, които противодействат на свободните радикали и намаляват риска от оксидативен стрес и клетъчно увреждане;

-ограничава образуването на свободни радикали в пигментния епител на ретината;

-съдейства за увеличаване оптичната плътност на макуларния пигмент в окото, който предоставя протекция срещу фото-окислителните увреждания на светлината и развитието на макулна дегенерация;

-предпазва очите от т. нар. синя светлина, която идва от слънцето и слънчевата светлина, както и от изкуствени източници като компютърния монитор, таблета, телефона, телевизора и др. Възпрепятства достигането на синята светлина до основните структури на ретината и намалява риска от светлинно индуцирано окислително увреждане и развитие на макулна дегенерация;

Ginkgold® Eyes 100 mg може да се използва от хора с очни заболявания като допълнение към конвенционалната терапия или да се приема превантивно с цел запазване на зрението максимално дълго във времето при повишен риск от наследствени очни заболявания, ежедневна работа с компютър, високи нива на кръвната захар и холестерола, тютюнопушене и прием на алкохол, и др. Повече за съставките в Ginkgold® Eyes:

 

-Гинко билоба. Източник на важни хранителни вещества, включително терпени, лактони, билобалиди, гинколиди А, В и С, и др., които разширяват артериите на ретината, намаляват риска от образуване на кръвни съсиреци в очите, предпазват от повишено очно налягане и нормализират вътреочното кръвообращение. Всичко това е от жизненоважно значение за поддържането на добро зрение през целия живот.

 

-Черна боровинка. Антоцианините в състава й са мощни антиоксиданти, които възстановяват увредените тъкани и подсилват кръвоносните съдове. Изследванията показват, че продължителният прием на стандартизиран екстракт от черна боровинканамалява риска от макулна дегенерация, диабетна ретинопатия, катаракта и нарушения на нощното зрение.

 

-Лутеин и зеаксантин. Каротеноиди, жълти или червени пигменти, срещащи се в плодовете, зеленчуците, зеленолистните и други растения. В природата лутеинът и зеаксантинът абсорбират излишната светлинна енергия, за да предотвратят увреждането на растенията от прекомерното излагане на синя светлина, която идва от слънцето.Лутеинът и зеаксантинът се намират във високи концентрации и вмакулата на човешкото око, придавайки на макулата жълтеникав цвят. Всъщност, макулата е известна още и като „macula lutea“ (от латински: макула, което означава „място“ и лутеа, което означава „жълто“).Последни изследвания откриха и трети каротеноид в макулата, наречен мезо-зеаксантин – пигмент, който не се среща в хранителни източници, а изглежда се образува в ретината при прием на лутеин. Доказано е, че лутеинът, зеаксантинът и мезо-зеаксантинът в макулата осигуряват изключителни ползи за зрението, особено по отношение намаляване на риска от макулна дегенерация.

Състав

(в 2 табл.)      дн. доза  
Черна боровинкаИзсушен екстракт (от плод) страндартизиран до 25% антоцианини (30 mg) 120 mg 120 mg
Ginkogold® Гинко БилобаЕкстракт (от лист) стандартизиран до 24% Гинко-флавон гликозиди (14.4 mg) и 6% терпенови лактони (3.6 mg) 60 mg 60 mg
Лутеин Картеноидот Ацтекски  невен (цвят) 20 mg 20 mg
Зеаксантин Картеноидот Ацтекски  невен (цвят) 1 mg 1 mg


 

Целулоза, модифицирана целулоза,  модифицирана целулозна гума, стеаринова киселина, силициев диоксид, титаниев диоксид, растителен глицерин, обвивка от карнаубски восък.

Не съдържа: изкуствени оцветители, аромати, консерванти, царевица, млечни продукти сол, захар, мая, пшеница, дрожди или ГМО.

Употреба

Допринася за нормалното състояние не зрението и за защита на клетките от оксидативен стрес.

Забележка: При бременност и кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка и приложение: По 2 таблетки дневно по време на ядене.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани  на дъното опаковката.

Ginkgold®Eyes 100 mg х 60 таблетки - подобни продукти