Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Алайв калций /растителна формула за кости/ 295 mg 120t NATURES WAY

Цена: 99.45 лв.
Kоличество:
NATURES WAY

Алайв калций /растителна формула за кости/ 295 mg 120t NATURES WAY информация

Иновация в профилактиката на остеопороза – осигурява уникален, високо бионаличен комплекс Aquamin®, източник на минерали като калций, магнезий, стронций и бор, извлечени от Червени водорасли Lithothamnion sp. (цяло тяло), отгледани чрез устойчиви аквакултурни методи в чистите води край Исландия! Обогатен с витамин С от ацерола, лициум, киви и амла оргáник, витамин D3 и витамин К2 като менахинон-7 (екстракт от ферментирала соя) – най-бионаличната форма на витамин К, силно ефективна при остеопороза!

 

Предимства пред стандартните продукти срещу остеопороза:

-растителен източник на биоактивен калций Aquamin®, иззет от Червени водорасли, кейл, зелено зеле и спанак оргáник! Той се използва много по-ефективно от организма, осигурявайки надеждна защита срещу остеопороза. Дневната доза осигурява високи количества калций – 1000 mg!

-растителен източник на магнезий, стронций и бор Aquamin®!

-оптимална абсорбция на всички съставки и осезаем ефект по отношение на костите и защитата от остеопороза!

-прецизно подбрана комбинация от съставки, които взаимно подпомагат действивето си при остеопороза:

*витамин D3 – насърчава усвояването на калция;

*витамин К2 (като менахинон-7) – най-биологично активната форма на витамин К. Насочва калция там, където му е мястото – към костите и зъбите. В противен случай, той може да се натрупва в меките тъкани. Това означава, че К2 предотвратява отлагането на калция в кръвоносните съдове и развитието на атеросклероза, и от друга страна подсилва ефектите му върху костите;

*обогатен с витамин С от ацерола, лициум, киви и амла оргáник.

Оптималният прием на калций през целия живот, в комбинация с добре балансирана диета и физическа активност, значително намалява риска от остеопороза!

 

Алайв калций /Растителен произход /Формула за кости осигурява отлично усвоим бионаличен комплекс минерали от Червени водорасли Aquamin®, в комбинация с най-важните витамини за поддържане на костите здрави и намаляване на риска от остеопороза.

 

Aquamin® е уникален минерален комплекс, осигуряващ биоактивен калций, магнезий и други морски минерали. За разлика от други минерални източници, минерали Aquamin® се получават изцяло от водорасли, абсорбирали ценни хранителни вещества от естествената си среда по време на жизнения си цикъл.

 

Калцият, получен от червени водорасли се отличава със съществени предимства. Натуралните продукти с червени водорасли са източник не само на калций, но и на още много други минерали, което е от значение за оптималната абсорбция на калция.

 

Днес науката разполага с доказателства, че калцият от червени водорасли има широкоспектърен положителен ефект върху костите, който далеч надхвърля ефектите на традиционния калций. Калцият от червени водорасли възстановява костната плътност и може да има изключителни ползи по отношение на профилактиката и на терапията при остеопороза. Известно е, че костната плътност започва да намалява още след четиридесетте, а при жените тази загуба е особено интензивна между 50 и 60-годишна възраст. Тук минералите от червени водорасли могат да изиграят съществена роля за превенция на този процес и защита от остеопороза.

Състав

        (в 1 табл.)      дн. доза  
Витамин С  (от ацерола оргáник [плод], лициум [Годжи Бери плод],киви оргáник [плод], амла оргáник [плод]) 15 mg 60 mg
Витамин D (като холекалциферол) 2.5 µg 10 µg
Витамин К2(менахинон-7 ,екстракт от ферментирала соя) 25 µg 100 µg
Калций(от Aquamin® калцифициран минерал, извлечен от Червени водорасли Lithamnion sp. [цяло тяло], кейл оргáник [лист],  зелено зеле оргáник [лист], спанак оргáник [лист]) 250 mg 1000 mg
Магнезий(като магнезиев цитрат, магнезиев оксид от Aquamin® калцифициран минерал извлечен от Червени водорасли Lithothamnion sp. [цяло тяло] 125 mg 500 mg
Натрий 8.75 mg 35 mg
Стронций(от Aquamin® калцифициран минерал извлечен от Червени водорасли Lithothamnion sp. [цяло тяло]) 1.75 mg 7 mg
Бор(Aquamin® калцифициран минерал извлечен от Червени водорасли Lithothamnion sp. [цяло тяло]) 33 µg 132 µg


 

Целулоза, стеаринова киселина, натриева кроскармелоза, лимонена киселина, натриев бикарбонат, силициев диоксид, глицерин.

Съдържа: Соя.

Не съдържа: изкуствени оцветители, аромати, консерванти, млечни продукти, глутен, захар, пшеница, мая.

Употреба

Допринася за нормалното състояние на ставите и костите.

Забележка: при бременност, кърмене, бъбречно заболяване, хиперкалциемия, хиперкалциурия или прием на лекарство, съдържащо Варфарин се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка и приложение: Приемайте по 2 таблетки, 2 пъти дневно за предпочитане с храна.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани дъното на опаковката.

Алайв калций /растителна формула за кости/ 295 mg 120t NATURES WAY - подобни продукти

АЛАЙВ ЖЕЛИРАНИ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА

АЛАЙВ ЖЕЛИРАНИ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА

Витамини и минерали

NATURES WAY

43.65 лв.

КУРКУМА 500 mg

КУРКУМА 500 mg

Витамини и минерали

NATURES WAY

28.24 лв.