Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea VITAMIN C with ROSEHIPS 1000mg 100 Tablets

Цена: 32.50 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

Biovea VITAMIN C with ROSEHIPS 1000mg 100 Tablets информация

Витамин С Biovea действа по-добре в комбинация с други хранителни вещества като биофлавоноидите. Шипката е източник с много висока концентрация на витамин С. В допълнение към това, шипката също е и богат източник на витамините А, В-комплекс, D, E, K, желязо и калций. Тя допълва ефекта на витамин С Biovea и спомага за по-доброто му усвояване.

Витамин С Biovea е водоразтворим витамин, който е необходим за нормалния разтеж и развитие. Познат е още като аскорбинова киселина. Незаменим е, защото тялото не може да го произведе и трябва да се приема ежедневно. Съществуват много ползи, които могат да бъдат приписани на Витамин С, включително укрепване на костите и съединителната тъкан, подпомага заздравяването на раните, както и повишава ефективността на имунната система. Може би едно от най-добрите качества на Витамин С е невероятната антиоксидантна способност. Той предпазва телесните течности от увреждането им от свободните радикали. Чрез укрепване на артериалните стени, играе важна роля в поддържането на нормално кръвно налягане, както и за намаляване увреждането на тъканите.

Защо трябва да приемате витамин C Biovea ?

Холестерол: Действайки като антиоксидант, витамин С защитава LDL-холестерола от окислителни увреждания. Само когато LDL е увреден, холестеролът води до развитието на сърдечни проблеми. Витамин С може да се окаже един от най-важните антиоксидантни защитници на LDL. Той предпазва от сърдечни проблеми, като намалява нееластичността на артериите и склонността на плаките да се свързват помежду си.

Антиоксидант: Смята се, че антиоксидантните свойства на витамин С предпазват пушачите, както и хората, пасивни пушачи, от вредите на свободните радикали.

Витамин С е необходим за производството на колаген, „лепилото”, което укрепва много части на тялото - като мускулите и кръвоносните съдове. Витамин С изпълнява важна роля в заздравяването на рани и действа като естествен антихистамин. Този витамин подпомага образуването на чернодробната жлъчка, борбата с вирусите и детоксикацията от алкохол и други субстанции.

Сърдечно-съдова система: Наскоро изследователите доказаха, че витамин С подобрява активността на азотния оксид. Азотният оксид е необходим за разширяването на кръвоносните съдове, което е потенциално важно за понижаване на кръвното налягане и за предпазване от спазми на артериите в сърцето. Такива спазми биха могли да доведат до сърдечна атака.

Здрави очи: Има сведения, че нивата на витамин С в очите спадат с възрастта и че допълнителният прием на витамин С може да предотврати това намаляване и да намали риска от развитието на проблеми с очите.

Висока кръвна захар: Съобщава се, че витамин С намалява активността на ензима алдозоредуктаза при хората. Алдозоредуктазата отговаря за натрупването на сорбитол в очите, нервите и бъбреците при хора с висока захар. Смята се, че това натрупване е отговорно за влошаването на състоянието на тези органи. Следователно възпрепятстването на действието на алдозоредуктазата защитава тези хора.

Детоксикация: Витамин С може да помогне за предпазване на организма от натрупване или задържане на токсично олово. Според едно предварително изследване хора с високи нива на витамин С са в по-малка опасност от натрупване на прекалено високи нива на олово в кръвта.

Внимание : Големи дози витамин C могат да попречат на усвояването на мед и селен в организма. Лица с камъни в бъбреците, или бъбречни проблеми не трябва да надвишава 500 мг на ден и трябва да се консултират с лекар преди да използване на Витамин C, съдържащи продукти. Ако сте бременна или кърмеща консултирайте се с вашия лекар преди да приемате витамин C.

Състав

Vitamin C (ascorbic acid) 1000mg; Rose Hips (шипка) 50mg Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти

Употреба

Да се приема 1 или повече таблетки дневно или според предписанието на лекар.