Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea VITAMIN C Sustained Release 1000mg

Цена: 25.50 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

Biovea VITAMIN C Sustained Release 1000mg информация

Благодарение на формулата за продължително освобождаване на Biovea вие получавате постоянен ефективен поток от хранителни вещества за максимална защита срещу свободните радикали. Тази формула също така щади вашия стомах.

Витамин С Biovea е водоразтворим витамин, който е необходим за нормалния разтеж и развитие. Познат е още като аскорбинова киселина. Незаменим е, защото тялото не може да го произведе и трябва да се приема ежедневно. Съществуват много ползи, които могат да бъдат приписани на Витамин С, включително укрепване на костите и съединителната тъкан, подпомага заздравяването на раните, както и повишава ефективността на имунната система. Може би едно от най-добрите качества на Витамин С е невероятната антиоксидантна способност. Той предпазва телесните течности от увреждането им от свободните радикали. Чрез укрепване на артериалните стени, играе важна роля в поддържането на нормално кръвно налягане, както и за намаляване увреждането на тъканите.

Защо трябва да приемате витамин C Biovea ?

Холестерол: Действайки като антиоксидант, витамин С защитава LDL-холестерола от окислителни увреждания. Само когато LDL е увреден, холестеролът води до развитието на сърдечни проблеми. Витамин С може да се окаже един от най-важните антиоксидантни защитници на LDL. Той предпазва от сърдечни проблеми, като намалява нееластичността на артериите и склонността на плаките да се свързват помежду си.

Антиоксидант: Смята се, че антиоксидантните свойства на витамин С Biovea предпазват пушачите, както и хората, пасивни пушачи, от вредите на свободните радикали.

Витамин С е необходим за производството на колаген, „лепилото”, което укрепва много части на тялото - като мускулите и кръвоносните съдове. Витамин С изпълнява важна роля в заздравяването на рани и действа като естествен антихистамин. Този витамин подпомага образуването на чернодробната жлъчка, борбата с вирусите и детоксикацията от алкохол и други субстанции.

Сърдечно-съдова система: Наскоро изследователите доказаха, че витамин С подобрява активността на азотния оксид. Азотният оксид е необходим за разширяването на кръвоносните съдове, което е потенциално важно за понижаване на кръвното налягане и за предпазване от спазми на артериите в сърцето. Такива спазми биха могли да доведат до сърдечна атака.

Здрави очи: Има сведения, че нивата на витамин С в очите спадат с възрастта и че допълнителният прием на витамин С може да предотврати това намаляване и да намали риска от развитието на проблеми с очите.

Висока кръвна захар: Съобщава се, че витамин С намалява активността на ензима алдозоредуктаза при хората. Алдозоредуктазата отговаря за натрупването на сорбитол в очите, нервите и бъбреците при хора с висока захар. Смята се, че това натрупване е отговорно за влошаването на състоянието на тези органи. Следователно възпрепятстването на действието на алдозоредуктазата защитава тези хора.

Детоксикация: Витамин С Biovea може да помогне за предпазване на организма от натрупване или задържане на токсично олово. Според едно предварително изследване хора с високи нива на витамин С са в по-малка опасност от натрупване на прекалено високи нива на олово в кръвта.

Внимание : Големи дози витамин C могат да попречат на усвояването на мед и селен в организма. Лица с камъни в бъбреците, или бъбречни проблеми не трябва да надвишава 500 мг на ден и трябва да се консултират с лекар преди да използване на Витамин C, съдържащи продукти. Ако сте бременна или кърмеща консултирайте се с вашия лекар преди да приемате витамин C.

Състав

Vitamin C (ascorbic acid) 1000mg отложено действие

Употреба

Да се приема 1 таблетка дневно или според предписанието на лекар.