Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea VITAMIN B1 500mg

Цена: 17.00 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

Biovea VITAMIN B1 500mg информация

Витамин В1-тиамин е един от Б витамините. Той се намира в растения и животни и играе ключова роля в някои метаболитни реакции. Повечето храни съдържат малки количества тиамин. Големи количества могат да бъдат открити в свинското месо и карантия. Други добри източници на тиамин са пълнозърнестите култури, бобови растения, пшеничен зародиш, трици, бирена мая, меласа. Въпреки това, витаминът лесно се унищожава при излагане на топлина.

Витамин B1 Biovea е жизненоважен водоразтворим витамин за превръщането на въглехидратите в енергия. Той е ключов фактор за здравословната функция на всички клетки в организма, особено на нервните. Витамин В1 Biovea помага на клетките в организма да преобразуват въглехидратите в енергия. Важен е също за функцията на сърцето, мускулите и нервната система. Като коензим витамин В1 Biovea има ключова роля в производството на енергия, в превръщането на глюкозата в мазнина. Всяка клетка на организма се нуждае от него, за да образува гориво, което движи тялото. Нервните клетки изискват витамин В1, за да функционират правилно. Като хранителна добавка той предпазва от някои нарушения в обмяната на веществата, причинени от голямата консумация на алкохол. Витамин В1 може да намали толерантността към глюкозата и да предотврати запушване на кръвоносните пътища, особено при диабетиците.

Подобно на други витамини от Б-комплекс, тиамин се счита за „анти-стрес“ витамин, защото може да засили имунната система и да се подобри способността на организма да издържа на стресови условия. Естествени врагове на тиамина са никотинът, захарта и алкохола. При попадане в организма те предизвикват високите му преразходи.

Пушачите и хората, които употребяват често алкохол, бременните и кърмачките имат силна нужда от витамин В1. Дори и да сме напълно здрави, за да бъдем сигурни, че си доставяме необходимите количества е добре да приемаме витамин В1 под формата на хранителни добавки.

В риск са и хората, които консумират повече сладки неща, газирани напитки и преработени храни. Недостигът на витамин В1 в храната може да предизвика депресивни състояния, лоша памет, слабост и скованост на мускулите, изтръпване на нервите, парещи усещания и скованост, умора, главоболие, загуба на апетит и гадене, лошо храносмилане, хроничен запек, загуба на тегло, нервно изтощение и безсъние. Може да доведе до мускулна слабост, схващане на краката, забавен пулс, раздразнителност и нарушение в производството на солна киселина в стомаха и храносмилателни нарушения. В случай на недостатъчно набавяне на витамин В1 в организма сърдечният мускул става мързелив и лесно се изморява, сърдечните уши или горните камери на сърцето губят своята сила и постепенно се уголемяват. Дефицитът на витамин В1 е често срещан при алкохолиците, тъй като хроничната консумация на алкохол намалява усвояването на витамин В1 в организма. Алкохолът не само блокира усвояването на витамин В1, но също така уврежда тънките черва, което затруднява усвояването на хранителните вещества. Съществуват две основни проявления на дефицита на витамин В1: сърдечно-съдов проблем и здравословен проблем на нервната система. Двата вида най-често са причинявани от прекалена консумация на алкохол. Диета, богата на въглехидрати, увеличава необходимостта от витамин В1. Употребата на антибиотици, сулфамидни лекарства и оралните противозачатъчни средства могат да намалят нивото на тиамин в организма.

Витамин В1 се използва при следните здравословни проблеми: на периферната нервна система, на храносмилателната система, на кожата и черния дроб, сърдечно-съдови проблеми, включително за преодоляване на постоперативните неразположения, препоръчва се на хора, подложени на тежки физически натоварвания, спортисти и лица, подложени на продължителен стрес.

Състав

Thiamin Тиамин (Vitamin B1) 500mg. Не съдържа захар, изкуствени оцветители, овкусители и консерванти.

Опаковка: 50 капсули в контейнер

Употреба

Да се приема 1 капсула дневно с храната или според предписанието на лекар.