Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

 •  

OMEGA 3 FISH OIL 1200mg 50 CAPS-

Цена: 14.50 лв.
Kоличество:
BIOVEA

OMEGA 3 FISH OIL 1200mg 50 CAPS- информация

Какво е Омега-3?

Има два типа мазнини, които са жизненоважни за човешкото здраве – омега-3 и омега-6. Средностатистическият европеец консумира значително повече омега-6 мастни киселини чрез храната си, отколкото омега-3. Идеалното съотношение на омега-6 към омега-3 мазнини е 1:1. Нашите прародители еволюират милиони години именно благодарение на това съотношение. Днес обаче нашето съотношение на омега-6 към омега-3 е средно от 20:1 до 50:1!

Досега най-добрите омега-3 мастни киселини са тези в рибата. Омега-3 мазнините от рибата съдържат две мастни киселини, жизненоважни за човешкото здраве - DHA (докозахексаенова киселина ) и EPA (ейкозапентанова киселина). Тези две мастни киселини играят основна роля за предотвратяването на много болести. Човешкият мозък също разчита много на DHA – ниските нива на DHA се свързват с депресията, шизофренията, лошата памет и високия риск от развитие на болестта на Алцхаймер. Днес изследователите свързват недостатъчния прием на тези омега-3 мастни киселини от бременни жени с преждевременното раждане, ниското тегло на новородените и хиперактивността у децата.

За съжаление, консумирането на прясна риба, било то океанска, речна или от рибарник, вече не е препоръчително. Навсякъде по света количеството на живак в рибата е достигнало опасно високи нива и вредите от този живак за здравето днес надделяват над ползите от омега-3 мастните киселини. Редовната консумация на рибено масло обаче се насърчава като ключов фактор за подобряване на здравето. Рибеното масло съдържа най-високите нива от най-добрите омега-3 мастни киселини – тези с  EPA и DHA мастните киселини и тъй като е в чиста форма, не излага организма ви на риска от приемане на живака, който присъства в прясната риба.

Откъде се извличат Омега-3 мастните киселини?

Нашето рибено масло се извлича основно от сардини (с 9 различни подвида) и аншоа (семейство Engraulidae с 8 различни подвида). Използвана е още и скумрия. Понякога сьомгата (Salmo/Salmonidae – семейство Пъстървови с 8 различни подвида) се използва за повишаване на съдържанието на DHA, а херингата (Clupea/Clupedidae – семейство Селдови 6 от 11 подвида) – по- рядко за увеличаване на нивата на EPA. Всички риби, използвани за производството на масло в нашите продукти, са уловени в дълбоки студеноводни течения в Северния Атлантически и в Тихия океан. Рибеното масло е извлечено от тялото на рибата.

Нашето рибено масло съдържа 18% EPA и12% DHA в меки желатинови дражета. Монография на Съвета за отговорно хранене CRN (Council for Responsible Nutrition) за рибеното масло планира нуждата от омега-3 мастните киселини да се удовлетворява само чрез тези две мастни киселини. Освен EPA (180mg) и DHA (120mg.) общото количество омега-3 мастни киселини е приблизително 63mgs на драже.

Гаранция за чистота на рибеното масло:

Максималната спецификация за измерването на живака според WFM Fish Oil (Whole Foods Market – търговска верига, която предлага само органични продукти и има свой собствен стандарт за качество) е 0.005 ppm (parts per million) или 0.005mg/kg. Гарантирано е, че количеството живак в едно драже е по-малко от 0.000005mg. За целия материал ppm винаги е 0.05 ppm. Процесът на молекулярна дестилация на WFM Fish Oil отстранява всички диоксини, които биха могли да се съдържат в маслото. Съдържанието на диоксини се измерва по сложна система на токсичния еквивалент и WFM Fish Oil гарантира, че маслото отговаря на всички стандарти за САЩ и на всички нови строги стандарти на Европейския съюз. Стандартите на ЕС са най-суровите в свата. (Обикновено диоксините са по-голям проблем за маслото от черния дроб на рибата, защото те не могат да бъдат напълно молекулярно дестилирани.)

Най-общите функции на Омега-3:

 • участват в строежа/състава на клетъчните и ядрените мембрани на клетките;
 • регулират и гарантират много функциите на имунната система заедно с омега 6 ЕМК;
 • имат незаменимо участие в регулацията на възпалителните процеси и възстановяването;
 • служат за донори на сигнални молекули и така участват в процесите на комуникацията между клетките на нервната система;

Защо да използвате Омега-3 рибено масло:

 • Жизненоважно за здравето на сърцето и кръвоносните съдове.
 • Средство за контролиране на възпаленията, кръвното налягане и кръвосъсирването, производството на хормони и активността на имунната и централната нервна система.
 • Изследванията сочат, че синдромът на дефицит на вниманието и хиперактивност (ADHD) е свързан с дефицит на омега-3 мастна киселина.
 • Учените смятат, че омега-3 мастните киселини могат да предотвратят рака на гърдата, на простатата и дебелото черво.
 • Доказано е, че омега-3 мастните киселини намаляват високото ниво на серумните триглицериди.
 • Омега-3 мастните киселини са важни за новородените (и за развитието на зародиша в майчината утроба), за правилното развитие на мозъка и ретината на очите.
 • Недостиг на омега-3 мастните киселини е открит при хора с алергии, астма и кожни заболявания като екзема и псориазис.
 • Укрепват здравето на сърдечносъдовата система чрез намаляване на кръвното налягане, отпускане на кръвоносните съдове и намаляване на стойностите на холестерола.
 • Възможно е да намалят болката при страдащите от ревматоиден артрит.
 • Може да облекчат симптомите на болестта на Крон.

10 причини, поради които трбва да използвате Омега-3:

1. Спомага за предотвратяването на депресии, стабилизира настроението на хора с маниакална депресивност и облекчава симптомите на шизофрения.

2. Една от малкото субстанции познати на човека, която намалява концентрацията на триглицериди (мастни вещества), които създават риск от сърдечно-съдови заболявания, в кръвта.

3. Повишаването на Омега-3 киселини влияе директно върху нивата на серотонин в човешкото тяло.

4. EPA (ейкосапентапеларгонова киселина) и DHA (докосахексапеларгонова киселина) спомагат за предотвратяването на сърдечни болести, депресия и рак.

5. Проучване показва, че използването на Омега-3 може значимо да намали производството на интерлевкин-1бета, като в резултат се намалява значително сутрешната скованост, както и броя на болезнени стави при хората болни от артрит.

6. Клинични опити показват, че редовната концумацията на риба и Омега-3 намалява риска от инфаркт с 50%.

7. Използването на Омега-3, ефективно намалява риска от IgA нефропатия – често срещано бъбречно заболяване.

8. Хора приемащи по-високи от нормалното количества Омега-3 имат по-малък риск от възпалителни болести, като астма например.

9. Използването на Омега-3 намалява кръвното налягане при хипертоници и няма ефект върху глюкозния контрол, дори при диабетици.

10. Учени от Нова Зеландия доказаха, че повишеното използване на Омега-3 намалява риска от рак на простатата.

Предупреждение:

• Ако сте бременна или кърмачка, консултирайте се с вашия лекар, преди да започнете прием на рибено масло.
• Омега-3 мастните киселини са изключително податливи на увреждания от свободните радикали, затова се препоръчва прием на витамин Е, витамин С и селен заедно с омега-3 мастни киселини.
• Тъй като омега3-мастните киселини могат да възпрепятстват образуването на тромбози, консултирайте се с лекар, преди да използвате рибено масло, ако имате заболяване на кръвта или приемате противосъсирващи лекарства.
• Рибеното масло не трябва да се приема два дни преди и след хирургични операции.

Състав

Екстракт от рибено масло 1200мг (EPA 180mg, DHA 120mg), Витамин Е 1 IU .

Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба

Да се приема 1 капсула до три пъти дневно или според предписанието на лекар.

OMEGA 3 FISH OIL 1200mg 50 CAPS- - подобни продукти

Biovea CAYENNE PEPPER 450mg

Biovea CAYENNE PEPPER 450mg

Специални продукти

BIOVEA

25.50 лв.

ACAI BERRY 1000mg Biovea

ACAI BERRY 1000mg Biovea

Специални продукти

BIOVEA

25.50 лв.

ACAI BERRY JUICE 473мл.

ACAI BERRY JUICE 473мл.

Специални продукти

BIOVEA

41.50 лв.