Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea GROUND FLAXSEEDS (Organic) 392g

Цена: 19.50 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

Biovea GROUND FLAXSEEDS (Organic) 392g информация

Обикновеният лен е един от най-старите, отглеждани от човека растения в историята на света. От праисторически времена до наше време се използва като храна, лек, за извличане на масло и за изработката на ленени тъкани. Маслото от ленено семе е едно от най-добрите растителни източници на есенциални мастни киселини. То съдържа приблизително 50-60% омега-3 есенциална мастна киселина, позната като линоленова киселина, и 18-20% омега-6 есенциална мастна киселина, известна като линолова киселина и омега 9. Лененото масло е най-богатият природен източник на линолова киселина, която често е дефицитна в храната.

Защо да приемате ленено семе Biovea ?

Лененото семе Biovea е богато на фибри, лигнани и Омега-3 6 9, подобрява храносмилането и укрепва имунитета.

Според съвременните изследвания лененото масло може да понижи кръвното налягане, да намали нивата на опасния холестерол. Проучвано е и заради способността си да предпазва от онкологични проблеми.

  • Укрепване на сърдечно-съдовата система: естествен източник на Омега-3 и Омега-6 мастни киселини, може да помогне за балансиране нивата на холестерола - увеличаване на HDL, като същевременно намаляват нивата на лошия холестерол LDL..
  • Намаляване на възпалението в ставите: Мощните противовъзпалителни и антиоксидантни свойства на лененото семе произтичат от Омега-3, Омега-6 и лигнаните, които те съдържат. Тези хранителни вещества работят заедно, за да се помогне за намаляване на възпалението в ставите, подобряват подвижността им и намаляват ставните болки и страдания. Приемането на ленено масло срещу натрупване на пикочна киселина в ставите може да намали често внезапните и силни ставни болки или подуването, което е симптом на това.
  • Антитуморен ефект: Лененото семе е голяма надежда в борбата с онкологичните проблеми на гърдата и дебелото черво. При изследвания върху животни то значително намалява съществуващите тумори в гърдата и дебелото черво, като в същото време спира образуването на нови. Лененото семе и маслото ограничават растежа на съществуващите тумори, но едни други компоненти на лененото семе, наречени лигнани, участват в превенцията срещу развитието на нови такива.
  • Имунна система: Омега-3 мастните киселини в лененото масло могат да подсилят способността на вашия организъм да се защитава от чужди вещества. Омега-3 мастните киселини са средство за овладяване на възпаления, за регулиране на кръвосъсирването и кръвното налягане, на производството на хормони, на имунната активност и активността на централната нервна система. 
  • Омега-3 мастните киселини са важни за развитието на мозъка и очите при децата
  • Омега-3 мастните есенциални киселини са полезни при алергични състояния, и различни кожни проблеми
  • Подобряване на здравето на жените: Намерените в наземното Flaxseeds лигнани действат като фитоестрогени, които могат да подобрят цялостното здраве на жените, особено по време на менопаузата. Тези растителни химикали са известни с това, че поддържат здравословен хормонален баланс и намаляват симптомите на менопаузата, включително горещи вълни, нощно изпотяване и повишена тревожност.Полезни за облекчаване на артритна болка
  • Лигнаните в лененото семе регулират храносмилането и подпомагат здравето на стомашно-чревния тракт.

Състав

Състав в доза: Органично студено бланширано ленено семе : Омега-3 - 2.8гр; Омега-6 (линолова киселина) 0.84 грама; Омега-9 (олеинова киселина) 0.98гр; калций 28mg; Желязо 1 mg; Магнезий 51mg; Натрий 5mg

Употреба

Да се приема 1 супена лъжица веднъж дневно.