Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea GROUND FLAXSEEDS (Organic) 392g

Цена: 19.50 лв.
Kоличество:
BIOVEA

Biovea GROUND FLAXSEEDS (Organic) 392g информация

Обикновеният лен е един от най-старите, отглеждани от човека растения в историята на света. От праисторически времена до наше време се използва като храна, лек, за извличане на масло и за изработката на ленени тъкани. Маслото от ленено семе е едно от най-добрите растителни източници на есенциални мастни киселини. То съдържа приблизително 50-60% омега-3 есенциална мастна киселина, позната като линоленова киселина, и 18-20% омега-6 есенциална мастна киселина, известна като линолова киселина и омега 9. Лененото масло е най-богатият природен източник на линолова киселина, която често е дефицитна в храната.

Защо да приемате ленено семе Biovea ?

Лененото семе Biovea е богато на фибри, лигнани и Омега-3 6 9, подобрява храносмилането и укрепва имунитета.

Според съвременните изследвания лененото масло може да понижи кръвното налягане, да намали нивата на опасния холестерол. Проучвано е и заради способността си да предпазва от онкологични проблеми.

  • Укрепване на сърдечно-съдовата система: естествен източник на Омега-3 и Омега-6 мастни киселини, може да помогне за балансиране нивата на холестерола - увеличаване на HDL, като същевременно намаляват нивата на лошия холестерол LDL..
  • Намаляване на възпалението в ставите: Мощните противовъзпалителни и антиоксидантни свойства на лененото семе произтичат от Омега-3, Омега-6 и лигнаните, които те съдържат. Тези хранителни вещества работят заедно, за да се помогне за намаляване на възпалението в ставите, подобряват подвижността им и намаляват ставните болки и страдания. Приемането на ленено масло срещу натрупване на пикочна киселина в ставите може да намали често внезапните и силни ставни болки или подуването, което е симптом на това.
  • Антитуморен ефект: Лененото семе е голяма надежда в борбата с онкологичните проблеми на гърдата и дебелото черво. При изследвания върху животни то значително намалява съществуващите тумори в гърдата и дебелото черво, като в същото време спира образуването на нови. Лененото семе и маслото ограничават растежа на съществуващите тумори, но едни други компоненти на лененото семе, наречени лигнани, участват в превенцията срещу развитието на нови такива.
  • Имунна система: Омега-3 мастните киселини в лененото масло могат да подсилят способността на вашия организъм да се защитава от чужди вещества. Омега-3 мастните киселини са средство за овладяване на възпаления, за регулиране на кръвосъсирването и кръвното налягане, на производството на хормони, на имунната активност и активността на централната нервна система. 
  • Омега-3 мастните киселини са важни за развитието на мозъка и очите при децата
  • Омега-3 мастните есенциални киселини са полезни при алергични състояния, и различни кожни проблеми
  • Подобряване на здравето на жените: Намерените в наземното Flaxseeds лигнани действат като фитоестрогени, които могат да подобрят цялостното здраве на жените, особено по време на менопаузата. Тези растителни химикали са известни с това, че поддържат здравословен хормонален баланс и намаляват симптомите на менопаузата, включително горещи вълни, нощно изпотяване и повишена тревожност.Полезни за облекчаване на артритна болка
  • Лигнаните в лененото семе регулират храносмилането и подпомагат здравето на стомашно-чревния тракт.

Състав

Състав в доза: Органично студено бланширано ленено семе : Омега-3 - 2.8гр; Омега-6 (линолова киселина) 0.84 грама; Омега-9 (олеинова киселина) 0.98гр; калций 28mg; Желязо 1 mg; Магнезий 51mg; Натрий 5mg

Употреба

Да се приема 1 супена лъжица веднъж дневно.

Biovea GROUND FLAXSEEDS (Organic) 392g - подобни продукти

Biovea CAYENNE PEPPER 450mg

Biovea CAYENNE PEPPER 450mg

Специални продукти

BIOVEA

25.50 лв.

ACAI BERRY 1000mg Biovea

ACAI BERRY 1000mg Biovea

Специални продукти

BIOVEA

25.50 лв.

ACAI BERRY JUICE 473мл.

ACAI BERRY JUICE 473мл.

Специални продукти

BIOVEA

41.50 лв.