Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea COD LIVER OIL 1000mg

Цена: 25.50 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

Biovea COD LIVER OIL 1000mg информация

Рибеното масло от черен дроб на треска е богато на витамин А, витамин D и омега-3 мастни киселини.

Практиката да се пие масло от черен дроб на треска започва няколко века назад от рибарите от Скандинавия и Гренландия, които го използват за подсилване при суровите условия на работа. В края на XIX в., преди да започне да се добавя витамин D към млякото, маслото от черен дроб на треска се е използвало успешно за профилактика на изкривяване на костите при деца. Към днешна дата добавките с масло от черен дроб на треска помагат при профилактика на мигренозни пристъпи и вторична профилактика на сърдечно-съдови проблеми; препоръчва се при редица здравословни проблеми като повишена стойност на триглицеридите, психиатрични състояния, висока кръвна захар (тип 2), редица невропатии, възпаление на венците, възпалителни чревни проблеми и артритни състояния.

Защо да приемаме рибено масло от черен дроб на треска Biovea?

Функция на имунната система: Мастните киселини в маслото регулират имунната функция.

Депресивни състояния: Изследване разкри, че хората, които страдат от депресивни пристъпи и приемат ежедневна доза от 1g омега-3 мастни киселини - като рибено масло от черен дроб на треска – в продължение на 12 седмици, получават облекчение на симптомите си като тревожност, тъга и проблеми със съня.

Артритни болки: Ефективно е при артритни болки. Изследователи, финансирани от Кампанията за изследване на артрит (Arthritis Research Campaign) на Великобритания, откриват, че омега-3 мастните киселини в черния дроб на треска намаляват както болката, така и уврежданията при възпалението на ставите.

Кръвно налягане: Рибеното масло намалява производството на свободни радикали, което повишава биологичната активност на азотния оксид и така подобрява съдоразширяването. Някои клинични изследвания допускат, че рибеното масло като хранителна добавка може да предизвика намаляване на систоличното и диастоличното кръвно налягане при нелекувани пациенти с високо кръвно.

Сърдечно-съдова система: Няколко изследвания и опити с хора доказват благоприятния ефект, който има маслото от черен дроб на треска и рибеното масло за справяне с редица рискови фактори за сърдечно-съдови проблеми. Обогатяването на хранителния режим с тези масла притежава потенциал да намаляване развитието на сърдечно-съдови проблеми и свързаната с тях смъртност, включително внезапната сърдечна смърт. При ескимосите в Гренландия, в сравнение с населението на Дания, се наблюдава значително по-ниска смъртност вследствие на остър инфаркт на миокарда. Традиционната богата на мазнини храна на ескимосите им доставя по няколко грама омега-3 мастни киселини (DHA и EPA) всеки ден под формата на морски бозайници (китове, тюлени), пернат дивеч (морски птици) и  различни видове риби.

Състав

Масло от черен дроб на треска 1000mg (EPA 110mg DHA 100mg); Витамин А 2664IU; Витамин D 200IU.

Опаковка: 120 софтгел капсули в контейнер.

Употреба

Употреба: Да се приема 1-2 софтгел капсули дневно с храната или според предписанието на лекар.