Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea CALCIUM MAGNESIUM 250 капс

Цена: 44.00 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

Biovea CALCIUM MAGNESIUM 250 капс информация

Калций и магнезий: работят заедно като се взаимодопълват:

Калцият и магнезият са съществени за много функции в организма, особено за костната плътност и здравина. Те също така са важни за поддържане на здравето на мускулите и нервите. Препоръчителното съотношение на калция към магнезия е 2:1.

Макар че калцият е най-важният минерал за костната минерализация и за калцирането, качеството на образуваните калциеви кристали зависи от магнезия. Когато количеството на магнезия е недостатъчно, калциевите кристали са по-слаби и не могат да предотвратят фрактурите.

Какво представлява калцият и как действа?

Калцият е най-обилният минерал в тялото (човешкото тяло съдържа приблизително 1134g) и 99% от това количество се съдържа в костите и зъбите. Останалата част от калция се намира в кръвоносния поток и флуидите, обграждащи клетката. Калцият е минерал от първостепенно значение с многобройни биологични функции. Усвояването на калция се влошава с възрастта. Ако организмът не получава достатъчно калций, той ще го открадне от костите, правейки ги по-порести и крехки. Не е пресилено да се каже, че допълнителният прием на калций е от крайна необходимост за поддържането на силни и здрави кости и за забавянето на загубата на костно вещество.

Калцият е известен предимно с това, че допринася за здравината на костите и зъбите. Но той също спомага за поддържане на нормални нива на pH, за преминаване на хранителните вещества през клетъчната мембрана, и предотвратява и намалява загубата на костна плътност. Калцият Biovea може също да помогне за намаляване на киселините в стомаха чрез нормализиране на стомашната киселина. Той е необходим за много функции в организма, като мускулните съкращения, съсирването на кръвта, процесите на предаване на нервните импулси. Препоръчва се при профилактика на остеопорозни състояния, алергични и кожни проблеми като екзема и псориазис и поражения върху черния дроб. Поддържа здравината на клетъчните мембрани и необходим за съсирване на кръвта. Калцият е важно хранително вещество за понижаване на кръвното налягане. Също играе важна роля в производството на хормоните и ензимите, които регулират храносмилането и обмяната на веществата.

Какво представлява магнезият и как действа?

Магнезият е важен за стотици химични реакции в организма. Действайки като коензим (участва в над 300 ензимни реакции), той допринася за правилната функция на нервите и мускулите, за образуването на костите и за осъществяване на енергийния метаболизъм. Съвременни изследвания разкриват, че той е от особено значение за правилната сърдечна функция. Организмът съхранява 60% от магнезия в костите, 26% - в мускулните тъкани, а останалият магнезий се складира в меките тъкани на организма.

Много хора се нуждаят от допълнителен прием на магнезий, тъй като дефицитът е често срещан. Някои от причините са: хранителен режим богат на обработени храни; висок прием на калций; стрес; интензивна физическа активност; алкохолизъм и употреба на определени медикаменти.

Магнезият е необходим за нормалната мускулна функция, регулира пренасянето на нервните импулси и е важно хранително вещество за здравето на сърдечно-съдовата система. Той също спомага за преобразуването на въглехидратите, белтъчините и мазнините в енергия и балансира и регулира обмяната на калция, калия и натрия. Магнезият Biovea може да укрепи функцията на белите дробове и здравословните нива на холестерола и кръвната захар. Необходим е за здрави кости и за растежа на зъбите, и е доказано, че възпрепятства образуването на камъни в бъбреците. Също така разширява кръвоносните съдове, като спомага за намаляване на кръвното налягане.

Предупреждение:

• Калцият може да попречи на усвояването на някои лекарства като антибиотиците тетрациклини - затова се консултирайте с лекар, преди да започнете да използвате калций, ако приемате този тип антибиотици.

• Хора с бъбречни заболявания и заболявания на щитовидната жлеза задължително трябва да се консултират със своя лекуващ лекар, преди да започнат прием на калций.

• Високите дози калций причиняват камъни в бъбреците при някои хора.

• Препоръчителната дневна доза магнезий е 400mg

• Ако страдате от сърдечно-съдово заболяване , консултирайте се с вашия лекар, преди да започнете прием на магнезий.

• Магнезиевият цитрат увеличава водата в червата, което може да предизвика дефекация.

Състав

Калций 1000 мг; Магнезий 500 мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба

Да се приемат 3 капсули дневно или според предписанието на лекар.