Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea Alpha Lipoic ACID 300mg 60 капсули

Цена: 33.50 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

Biovea Alpha Lipoic ACID 300mg 60 капсули информация

Алфа-липоевата киселина е антиоксидант, който се използва широко в профилактиката на редица здравословни проблеми. Основната й функция е да увеличава производството на глутатион - антиоксидант, който помага за освобождаване от токсичните вещества от черния дроб. Алфа-липоевата киселина лесно се абсорбира в кръвоносния поток и може да преминава през кръвно-мозъчната бариера. Спомага за по-ефективното действие на витамините C и E. Предпазва от дегенерация на лещата и ретината на очите.

Защо да използваме алфа липоева киселина?

Протекция срещу оксидативния стрес: Един от основните проблеми при хората с висока кръвна захар е повишеният оксидативен стрес, свързан с повишено производство на свободни радикали. Заради захарта, те са подложени на по-голям оксидативен стрес, който е причина за усложненията ,които се появяват.

АЛК е необичаен антиоксидант, поради възможността да действа както във водна, така и в мастна среда. Поради тези си качества тя лесно се усвоява и транспортира до много органи и системи – мозък, черен дроб и периферни нерви, като преминава през липидно-белтъчната клетъчна мембрана и действа на клетъчно ниво. Когато алфа липоевата киселина се комбинира с други антиоксиданти, като Витамините С и Е, способността на организма да се бори със свободните радикали многократно нараства.

АЛК усилва ефекта на други важни антиоксиданти като глутатион и коензим Q10, които играят ключова роля в борбата със стареенето и появата на хронични възпаления. В комбинация с Витамините от група В подпомагат производството на енергия в човешкият организъм, като превръщат белтъците, мазнините и въглехидратите от приетата храна в енергийни субстанции. ALA постига този ефект чрез протекция на митохондрийте. В тях се осъществява производството на енергия. Когато са защитени адекватно от оксидативният стрес те функционират правилно и организмът се обезпечава с достатъчно количество енергия.

Метаболитен синдром и висока кръвна захар: Приложението на алфа липоева киселина венозно повлиява благоприятно повечето от компонентите на метаболитния синдром – понижава кръвното налягане и инсулиновата резистентност, подобрява липидния профил и намалява телесното тегло.

Прилага се успешно при увреждане на периферните нерви в резултат на токсичното въздействие на високите кръвно-захарни нива. Състояние, което се характеризира с тръпнене, парене и мравучкане, изразено най-вече в долните крайници.

Положителни ефекти върху зрението: С напредване на възрастта нараства риска от увреждане на очите. То настъпва в резултат на оксидативен стрес в лещата на окото. АЛК осъществява своя благоприятен ефект чрез повишаване на нивото на ензима глутатион пероксидаза.

Друга честа причина за загуба на зрението е увреждането на очния нерв. При едно проучване при хора с такива проблеми, които са приемали АЛК в доза 75 мг. 2 пъти дневно, или 150 мг. 1 път дневно се установи повишена зрителна острота и подобрение и на други параметри на зрението. Комбинацията от алфа липоева киселина и Витамин Е предпазва клетките на ретината от преждевременна смърт.

Невропротекция: ALA преминава кръвно-мозъчната бариера и достига до всички части на неврона. Експериментални данни показват ограничаване на мозъчните поражения след инсулт при интравенозното и приложение.

Запазване на костна плътност: предотвратява костната загуба, чрез потискане на синтеза на остеокластите. Това са клетки, които участват в разграждането на костта. Благодарение на тези резултати от предварителните проучвания се очаква АЛК да се използва широко при дегенеративно обусловените костни проблеми.

Свързване и извеждане на тежките метали от организма: предпазва нашият организъм от вредното действие на тежките метали, които попадат в него с храната, или от околната среда. Този мултифункционален продукт свързва опасните вещества, като арсеник, кадмий, живак и олово, инактивира ги и по този начин улеснява извеждането им от организма.

Превенция на мигренозни състояния: Предварителни данни показват, че тя е надеждно средство за борба с тях. Хората, които са приемали 600 мг. липоева киселина ежедневно в продължение на 3 месеца по рядко са получавали мигренозни пристъпи и силата на главоболието по време на пристъп е било по-слабо.

Намаляване на теглото и регулиране обмната на вещвствата: ограничава натрупването на мазнини и ускорява изгарянето на мастните киселини. Намалява нивото на холестерол и кръвна захар и увеличава концентрацията на гликоген в черния дроб. Киселината подобрява функциите на черния дроб и го защитава от въздействието на външни и вътрешни увреждащи фактори. Съвместно с други антиоксиданти се прилага при вродени кръвни проблеми.

Рециклира други антиоксиданти: ALA помага за рециклиране на витамин С. Липоевата киселина е определена като „антиоксидант за антиоксиданти,“ поради способността й да рециклира глутатион, един от най-мощните антиоксиданти тъканите.

Странични ефекти от алфа-липоевата киселина:

Алфа-липоевата киселина няма почти никакви странични ефекти. Препоръчителната дневна доза е 300mg. Понякога алфа-липоевата киселина може да има леко отпускащо действие и да подобри усещането за здравословното състояние.

Бележка: Ако сте диабетик, бременна или кърмачка, консултирайте се с вашия лекар, преди да използвате продукта.

Състав

Алфа липоева киселина 300мг; Рибофлавин 14мг.

Употреба

Да се приема 1-2 капсули дневно с храната или според предписанието на лекар.

Опаковка: 60 капсули в контейнер.