Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

ACAI BERRY 1000mg Biovea

Цена: 25.50 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

ACAI BERRY 1000mg Biovea информация

Плодът акай (акай бери) расте на палмово дърво в тропическите гори на Амазония. Той прилича на гигантска пурпурна боровинка. Въпреки многобройните си ползи, плодът акай не може да се приема директно. Плодовете трябва да се приберат пресни и да се обработят до пулпа. В Бразилия плодът акай е много популярен из цялата страна. Някои бразилци замразяват акай и го смесват със сироп от гуарана.

Акай е определен за суперхрана по много причини. Плодът съдържа огромно количество антиоксиданти, витамин B1, B2, B3, витамин E, витамин C, фосфор, калций, калий, фибри, протеини, както и добри мастни киселини. Акай съдържа две есенциални мастни киселини, известни като омега-6 (линолова киселина) и омега-9 (олеинова киселина).

Невероятното количество антиоксиданти в акай ви кара да се чувствате по-млади, а също може да подобри здравословни проблеми.. Изследванията показват още, че антиоксидантите са способни да регулират нивата на холестерол във вашия организъм.

Изследванията показват, че омега-6 и 9 мастните киселини също намаляват LDL – холестеролът, който вреди на вашето тяло, а омега-9 мастните киселини поддържат нивата на HDL (добрия холестерол). Също така високите нива на антиоксиданти в акай са фактор за укрепване на сърдечно-съдовата система, което е важно за по-добро кръвообращение.

Тъмният морав цвят на плода се дължи на полифенолните съединения в него. Едно от основните съединения, което е изследвано, се нарича антоцианин. Антоцианините са група флавоноиди, широко разпространени в растенията, които придават червеникав или пурпурен цвят на плодовете като къпините, гроздето и малините. Колкото повечето изследвания се провеждат за антоцианините, толкова повече се откриват техни полезни свойства.

Защо да приемаме Biovea акай?

Отслабване: Плодът акай помага за ускоряване на метаболизма, съдейства за смъкване на излишните килограми чрез изгаряне на мазнините, благодарение на високото съдържание на омега-3 и омега-6 мастни киселини, които не се произвеждат от организма. Нещо повече, акай бери притежава способността да контролира апетита заради високото си съдържание на фибри, които засищат глада. Той също помага за правилното придвижване на храната в храносмилателния тракт. Това всъщност съдейства за отстраняване на излишната храна в тялото, вместо преобразуването й в мазнина.

Възпаления: Антоцианините допринасят за неутрализиране на ензимите, които разрушават съединителната тъкан. Техният антиоксидантен капацитет предпазва съединителните тъкани от разрушителното действие на свободните радикали и може да помогне за възстановяване на увредените протеини в стените на кръвоносните съдове.

Нервна система: свойствата на антоцианините в плода може да помогнат за предпазване от неврологични проблеми. Основните антоцианини водят до благоприятен обрат при неврологични разстройства, свързани с възрастта.

Запушване на кръвоносните съдове : Антиоксидантното свойство на антоцианините ги превръща в енергийна сила в борбата с това. Дори в малки количества те ефективно предпазват от окисляване LDL холестерола. Съхраняват целостта на клетките, които подплатяват стените на кръвоносните съдове и поддържат целостта на микрокапилярите.

Антитуморен: Лекарите признават, че Акай плодовете са с високо съдържание на антиоксиданти. Това означава, че включването на Акай бери в здравословното и балансирано хранене не само ще помогнат да се стимулира имунната система, но също има антитуморен ефект. В едно забележително проучване, направено от Университета на Флорида, изследователите са открили, че Акай екстракт всъщност убива туморните клетки при лабораторни опити. Професор Стивън Талкот от Университета на Флорида прави връзка между високите нива на антиоксиданти в Акай и тази способност на плода.

Зрение: Антоцианините в плода акай могат да помогнат за подобряване на зрението по много механизми. Скорошно японско изследване разкрива, че хора, които приемат по 50mg антоцианини имат по-добра адаптация към тъмното и очите им се изморяват по-малко в сравнение с група, приемаща плацебо. При диабетици, може да предпази очите от увреждане.

Защо да използваме Biovea акай бери?

Помага за намаляване на телесното тегло; Помага в борбата със проблемите, причинени от окисление от свободни радикали – включително сърдечни, онкологични, ставни и преждевременно стареене; Повишава силата и издръжливостта; Неутрализира свободните радикали; Отличен източник на витамини С, калций, желязо и калий; Повишава енергията; Действа противовъзпалително, помага за контролирането на ензимите и проинфламаторните цитокини; Предпазва липопротеините с ниска плътност (LDL) от окисляване, което често води до стесняване на кръвоносните съдове; Подсилва сърдечно-съдовата система; Поддържа доброто ниво на кръвната захар; Укрепва костите и ставите; Изчиства кожата и я предпазва от вредните въздействия на слънчевата светлина;

Състав

Biovea Акай бери 4:1 екстракт 1000mg.

Употреба

Да се приема 1 капсула 2 пъти дневно с храната или според предписанието на лекар. 

Опаковка: 120 капсули в контейнер