Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

ВИТАМИН В12 1000 mcg (метилкобаламин)

Цена: 25.83 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
Enzymatic Therapy

ВИТАМИН В12 1000 mcg (метилкобаламин) информация

При анемия и вегетарианска или веганска диета. Постоянното отсъствие на богатите на витамин В12 месо и млечни продукти в менюто, предполага висок риск от малокръвие. Недостигът на В12 води до редица здравословни проблеми, един от които е и мегалобластната анемия. По-възрастните, хората с увредена стомашна лигавица, както и прекаляващите с алкохола също са изложени на риск от недостиг на В12 и пернициозна анемия поради проблеми с усвояването на витамина. Ако забележите, че бързо се уморявате и трудно се концентрирате, имате шум в ушите, крайниците ви изтръпват, получавате задух, вие ви се свят, и тези състояния са упорити и често повтарящи се, направете необходимите изследвания!

Bитамин В12 (метилкобаламин) 1000 mcg е ефективно компенсира отсъствието на В12 в диетата и подпомага синтеза на еритроцитите (червените кръвни клетки). Допринася за намаляване на риска от образуване на дефектни еритроцити, които не могат да изпълняват функциите си, а именно – да осигуряват преноса на кислород до тъканите, в резултат от което да се стигне до анемия.

 

При неврологични нарушения, отслабване на паметта, вниманието и психическата устойчивост. Тежкият дефицит на витамин В12 може да предизвика дегенерация на нервната система, засягаща гръбначния мозък и периферните нерви. Симптомите в тези случаи обикновено включват често повтарящи се състояния на нервност, депресия, изтръпване на крайниците и скованост, хиперактивни рефлекси, параноични изблици и др.

Bитамин В12 (метилкобаламин) 1000 mcg допринася за нормалното функциониране на мозъка и нервите, и укрепва състоянието на чериферната и централната нервни системи. Подпомага провеждането на нервните импулси и насърчава производството на невротрансмитери. Полезен за поддържането на миелина. Спомага за облекчаване на състоянието при нервно напрежение, апатия и често повтарящи се депресивни настроения. Повишава жизнения тонус и има положително въздействие върху когнитивните способности.

 

При сърдечно-съдови проблеми. Витамин В12 под формата на метилкобаламин е важен за превръщането на аминокиселината хомоцистеин в метионин. Този процес има ключово значение за здравето на сърдечно-съдовата система, тъй като високите нива на хомоцистеин повишават риска от сърдечно-съдови заболявания и влошаване състоянието на кръвоносните съдове.

 

Bитамин В12 (метилкобаламин) 1000 mcg допринася за ефективния контрол върху хомоцистеина и спомага за превръщането му до безвредни субстанции. Така продуктът за намаляване на риска от натрупване на атеросклеротични плаки, коронарна болест на сърцето и други сърдечно-съдови проблеми.

 

Състав

Съставки: 


(в 1 табл.) дн. доза  
Витамин В12

(като метилкобаламин)

 
 1 mg  1 mg


Други съставки: Фруктоза, целулоза, магнезиев стеарат, натурален черешов аромат и други натурални аромати.

Не съдържа: захароза, сол, мая, пшеница, млечни продукти, изкуствени оцветители, аромати и консерванти .

 

Хранителна добавка, 30 дъвчащи таблетки

Употреба

Да се сдъвква по 1 таблетка дневно. Задръжте таблетката в устата до пълното й разтваряне.

 

Забележка: При бременност или кърмене се консултирайте с лекар. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.