Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Мултивитамини АлфаБетик 760 mg х 30 табл.

Цена: 22.02 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
Enzymatic Therapy

Мултивитамини АлфаБетик 760 mg х 30 табл. информация

При високи нива на глюкозата и липса на енергия

Заради строгия диетичен режим, лошото усвояване на хранителни вещества и др., много от хората с високи нива на кръвната захар страдат от сериозен хранителен недостиг. Но организмът на диабетика има нужда от постоянен внос на ценни елементи и когато това не се случи, много от симптомите могат да се усложнят. Липсата на енергия става остра, нервността се засилва, психо-емоционалното състояние се влошава, човек чувства постоянна умора, имунитетът отслабва.

 

Ето защо освен от задължителните медикаменти, хората с висока кръвна захар имат нужда и от специализирани мултивитаминни добавки, компенсиращи дефицита на хранителни компоненти.

 

Мултивитамини Алфабетик има тонизиращо и освежаващо действие, намалява умората и укрепва имунната защита. Благоприятства познавателните способности. Оказва благоприятно въздействие върху глюкозния метаболизъм и дейността на инсулина, и по този начин води до възстановяване на концентрацията и нивата на енергия в тялото.

 

Мултивитамини Алфабетик подпомага потискането на инфекциите, развили се в резултат на високите нива на глюкоза в кръвта. Допринася за облекчаване на типичните при висока кръвна захар симптоми, включително прекомерна жажда и повишен апетит, често уриниране, нарушено зрение и др.

 

Мултивитамини Алфабетик насърчава оптималното усвояване на ценните вещества, съдържащи се в храните и в същото време компенсира пропуските в ежедневното меню.

 

Мултивитамини Алфабетик влияят благоприятно при бременност и диабет. Според съвременни изследвания, ако високата кръвна захар бъде контролирана и чрез прием на специализирани мултивитамини още преди зачеване и в началото на бременността, рискът от вродени дефекти значително намалява.

 

Състав

Съдържание:


в 1 таблетка дн. доза
Витамин A (ретинил ацетат) 800 µg 800 µg
Витамин C (L-аскорбинова киселина) 120 mg 120 mg
Витамин D (холекалциферол) 5 µg 5 µg
Витамин E (dl-алфа токоферил ацетат) 30 mg 30 mg
Тиамин (Витамин B1)(тиамин мононитрат) 1.4 mg 1.4 mg
Рибофлавин (Витамин B2) 1.6 mg 1.6 mg
Ниацин (Витамин В3) (никотинамид) 18 mg 18 mg
Витамин B6 (пиридоксин хидрохлорид) 2 mg 2 mg
Фолиева киселина (Витамин В9) 400 µg 400 µg
Витамин B12 (цианокобаламин) 10 µg 10 µg
Биотин (D-биотин) 150 µg 150 µg
Пантотенова киселина 6 mg 6 mg
(d-калциев пантотенат)

Йод (натриев йодид) 100 µg 100 µg
Магнезий (магнезиев оксид ) 200 mg 200 mg
Цинк (цинков цитрат) 15 mg 15 mg
Селен (натриев селенит) 60 µg 60 µg
Манган (манганов сулфат) 1 mg 1 mg
Хром (хромен хлорид) 100 µg 100 µg
Калий (калиев хлорид) 100 mg 100 mg
Алфа липоева киселина 60 mg 60 mg
Лутеин 2 mg 2 mg


 

Други съставки: Модифициранацелулоза, магнезиев стеарат, полидекстроза, силициев диоксид, титанов диоксид (цвят), малтодекстрин, средна верига триглицериди,соево масло.

Продуктът не съдържа: Захар, сол, мая, пшеница, глутен, царевица, млечни продукти, изкуствени овкусители или консерванти. Съдържа само натурални оцветители.

Употреба

За възрастни и деца над 12 години, по 1 таблетка дневно, сутрин.

  Забележки:

Хората с диабет и в преддиабетно състояние трябва да следят за нивото на кръвната си захар. Консултирайте се с лекар при бременност, кърмене или прием на лекарства. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.