Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Канела, магнезий и биотин алфабетик 400 mg

Цена: 34.11 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
Enzymatic Therapy

Канела, магнезий и биотин алфабетик 400 mg информация

При завишени нива на глюкозата и инсулинова резистентност. Диабетът е широко разпространено метаболитно разстройство, при което главният източник на гориво за тялото – глюкозата, не може да се преработи в необходимата на клетките енергия. Всичко това е следствие от недостатъчното производство на инсулин от страна на панкреаса или понижена способност на клетките да реагират на инсулин. Така глюкозата не се абсорбира добре от клетките, а се натрупва в кръвта, водейки до хипергликемия. Повишените нива на захар в кръвта водят до сериозни увреждания на сърцето, нервната система, зрението и др. Ако това състояние не бъде адекватно контролирано, след време се стига до развитие на сърдечно-съдови болести, повишен апетит и затлъстяване, бъбречна недостатъчност, еректилна дисфункция, и др.

 

Канела, магнезий и биотин Алфабетик е натурален продукт от специализираната серия за диабетично хранене Алфа бетик, балансиран да отговаря на нуждите на хората с диабет, преддиабет или инсулинова резистентност.

 

Канела, магнезий и биотин алфабетик съчетава полезното действие на лекарствено растение (канела), минерален елемент (магнезий) и витамин (биотин – още витамин H или витамин В7).

 

Комбинацията от съставки в Канела, магнезий и биотин алфабетик притежава хипогликемично, хиполипемично, хипохолестеролемично, хепатопротективно, антиоксидантно, противовъзпалително, антистенокардно и спазмолитично действие.

 

Канела, магнезий и биотин алфабетик допринася за подобряване метаболизма на въглехидратите, улеснява разграждането на излишните мазнини, стимулира чувствителността на клетките към инсулина и спомага за усвояването на глюкозата в тях.

 

Канела, магнезий и биотин алфабетик допринася за понижаване на гликирания хемоглобин, общия серумен холестерол и триглицеридите, като в същото време спомага за увеличаване на плазмения инсулин, чернодробния гликоген и „полезния” HDL-холестерол.

 

Канела, магнезий и биотин алфабетик доставя необходимите нива на изключително важния минерал магнезий и така компенсира недостига му, който често се среща у диабетиците.

 

Благодарение на биотина в състава си, Канела, магнезий и биотин алфабетик намалява риска от натрупване на мазнини и захари в черния дроб, подпомага утилизирането на глюкозата от клетките и предпазва от състояния на хипогликемия.

 

Състав

Съдържание:


в 1 капсула дн. доза
Канела (кора)

/Cinnamomum aromaticum/
333 mg 1 g
Магнезий(като магнезиев оксид) 66.66 mg 200 mg
Биотин 100 µg 300 µg
Въглехидрати < 1 g


 

Други съставки: целулоза,  желатин (капсула),  магнезиев стеарат, силиций.

Продуктът не съдържа: захар, сол, мая, пшеница, глутен, царевица, соя, млечни продукти, изкуствени оцветители и овкусители, консерванти.

Разфасовка:

90 капсули

Употреба

За възрастни и деца над 12 години, по 3 капсули на ден.

Забележки:

Хората с диабет и в преддиабетно състояние трябва да следят за нивото на кръвната си захар. Консултирайте се с лекар при бременност, кърмене или прием на лекарства. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.