Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

САМ-е 200 mg

Цена: 70.04 лв.
Kоличество:
natural factors

САМ-е 200 mg информация

При често повтарящи се депресивни настроения, апатия и слаба активност. Въпреки огромният брой антидепресанти, които могат да се намерят днес, броят на хората с депресия непрекъснато се увеличава. В редица случаи конвенционалните медикаменти имат сериозни нежелани странични ефекти или въздействието им е само временно. Макар да има различни видове депресия, всички те си приличат по някои общи симптоми. Човек губи интерес към обичайните дейности, мъчи го умора и прекомерна сънливост през деня, а нощем сънят му е неспокоен, трудно се концентрира, чувства се безполезен и страда от засилено чувство на вина, няма апетит, претърпява значителна загуба на теглото… Симптомите на депресията могат да бъдат и противоположни на обичайните, като например: непрестанно желание за храна и напълняване, нужда от сън повече от обичайното, раздразнителност и гневливост, хиперактивно поведение и т.н.

 

САМ-е  допринася за увеличаване нивата на серотонин, допамин, фосфатидилсерин и други мозъчни химикали и невротрансмитери, отговорни за усещането за спокойствие, доброто настроение, спокойния сън и др. Клиничните изследвания, направени през последните няколко години показват, че S-аденозил-L-метионин (SAMe), повишава настроението и има положителен ефект върху поведението. Подпомага възстановяването на нервната система при емоционален дисбаланс. Спомага за намаляване на психическата умора и съдейства за повишаване на тонуса. Природен антидепресант. Не води до страничните ефекти, които повечето отпускани с рецепта лекарства предизвикват. Има положително въздействие и върху познавателните способности, поведението и предпазването на мозъка от стресови фактори. Облекчава незсънието и състоянията на тревожност, хроничен стрес и умора. Подпомага увеличаването на психическата енергия и устойчивост. Насърчава жлъчния поток и инактивира излишните естрогени, чието прекомерно производство може да увеличи умората и лошото настроение.

 

При проблеми със ставите. Остри болки в ставите и затруднено придвижване, скованост и дискомфорт, отоци по тялото… Това са най-често срещаните симптоми при артрит. Въздействието на основните медикаменти, които конвенционалната терапия използва при подобни проблеми, се ограничава до облекчаване на болката и възпалението. Но за да бъдат максимално повлияни нарушенията на ставите, е необходим прием и на хранителни вещества, които възстановяват съединителната тъкан и забавят последващото й увреждане.

 

САМ-е допринася за поддържане нормалното функциониране на ставите, спомага за облекчаването на болката и противодейства на възпалителните процеси. Редуцира зачервяванията и подуването. При прием се натрупва в синовиалната течност, смазваща ставите и спомага за блокиране на ензимите, отговорни за разрушаването на хрущяла. Насърчава производството на глюкозамин.

 

В някои случаи насърчава образуването на нова съединителна тъкан и растежа на хрущяла. Допринася за забаване дегенерацията на ставите, която е основна причина за разграждането на хрущяла. Облекчава напрежението в ставите при движение или в застой.

 

Счита се, че SAMe действа също толкова ефективно срещу болката и възпалението, както нестероидните противовъзпалителни лекарства, но без да води до страничните им неблагоприятни ефекти върху стомаха и други органи и системи. За разлика от тях обаче, му е небходимо повече време за да упражни действието си.

Състав


Съставки: (в 1 табл.) дн. доза
S-Аденозил-L-Метионин (SAMe)

(от  400 mg S-Аденозил-L-Метионин дисулфат тозилат)
200 mg 1600 mg


 

Не съдържа: Глутен,  пшеница,  млечни  продукти,  яйца,  захар,  соя,  фъстъци,  риба, миди, животиснки продукти,  сол, изкуствени аромати, консерванти или ГМО.

Разфасовка: 30 таблетки

Употреба

САМ-е трябва да се приема на празен стомах!

За нервна система: От 1 до 4 таблетки 2 пъти дневно.

За опорно-двигателния апарат: От 1 до 3 таблетки 2 пъти дневно.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава дневната препоръчителна доза. Ако приемате антидепресанти или страдате от биполярно разстройство се консултирайте с лекар.

САМ-е 200 mg - подобни продукти

EHINAMIDE ® ЕХИНАЦЕЯ ЕКСТРАКТ 250 mg

EHINAMIDE ® ЕХИНАЦЕЯ ЕКСТРАКТ 250 mg

Билкови продукти

natural factors

16.85 лв.

ADVANCED CHOLESTEROL FORMULA (ХОЛЕСТЕРОЛ ФОРМУЛА) 613 mg

ADVANCED CHOLESTEROL FORMULA (ХОЛЕСТЕРОЛ ФОРМУЛА) 613 mg

Билкови продукти

natural factors

49.92 лв.