Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Лутеин 40 mg х 60 софтгел капсули

Цена: 31.60 лв.
Kоличество:
natural factors

Лутеин 40 mg х 60 софтгел капсули информация

При ежедневна работа с компютър, често гледане на телевизия, интензивно четене:

Броят на хората с влошено зрение в резултат от честата работа с компютър, непрекъснато се увеличава. В резултат от дългото взиране в екрана или телевизионния екран и огромното натоварване, на което са подложени очите, състоянието на зрението се влошава. Симптомите най-често включват сухота, зачервяване и сърбеж в очите, замъгляване на зрението, повишена чувствителност към светлина, и др.

 

Лутеин стимулира дейността на зрителния апарат и възпрепятства образуването на свободни радикали.

Лутеин предпазва очите при интензивна работа с компютър, изкуствено осветление, замърсен въздух, цигарен дим и др. Благоприятства зрителната острота и намалява непоносимостта към слънчева светлина. Намалява изсушаването.

 

При възрастово обусловени зрителни увреждания:

С възрастта зрението сериозно може да се влоши, като в някои случаи се стига дори до пълната му загуба. Доказано е, че приемът на лутеин  и зеаксантин във високи концентрации, значително намалява риска от дегенеративните увреждания, които настъпват с възрастта. Замъгляване и размазване на зрението, невъзможност за нормално фокусиране на обектите и разпознаването на лица, затруднено определяне на цветовете, петна… От тези и подобни симптоми се оплакват милиони възрастни хора по целия свят.

 

Лутеин осигурява 40 mg лутеин във всяка капсула. Приемът на тази висока концентрация, намалява риска от прогресиране на възрастово обусловените дегенеративни увреждания на макулата.

Лутеин възстановява нормалните нива на каротеноиди в организма, благодарение на което общото състояние на зрението се подобрява.

Според съвременните проучвания комбинираният прием на лутеин и зеаксантин не само намалява риска от възрастово обусловени увреждания на очите, но и спомага за възстановяване на зрението при вече започнал процес.

Състав

Съдържание:


в 1 капсула дн.доза
Лутеин (екстракт от невен) 40 mg 40 mg
Зеаксантин (екстракт от невен) 7 mg 7 mg


Други съставки: Органик ленено семе, солфгел капсула (желатин, глицерин, пречистена вода, екстракт от анато, титаниев диоксид), декстрин, жълт пчелен восък, генно-немодифициран лецитин от слънчоглед.

Не съдържа: Изкуствени консерванти, оцветители и подсладители, царевица, млечни продукти, нишесте, пшеница или мая.

Натурален, чист, концентриран лутеин и зеаксантин, получени от невен. Екстрактът не съдържа ГМО и не е облъчван.

Употреба

По 1 софтгел капсула на ден.

Забележки:

Да не се използва при алергия към растения от семейство Сложноцветни. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Лутеин 40 mg х 60 софтгел капсули - подобни продукти

EHINAMIDE ® ЕХИНАЦЕЯ ЕКСТРАКТ 250 mg

EHINAMIDE ® ЕХИНАЦЕЯ ЕКСТРАКТ 250 mg

Билкови продукти

natural factors

16.85 лв.

ADVANCED CHOLESTEROL FORMULA (ХОЛЕСТЕРОЛ ФОРМУЛА) 613 mg

ADVANCED CHOLESTEROL FORMULA (ХОЛЕСТЕРОЛ ФОРМУЛА) 613 mg

Билкови продукти

natural factors

49.92 лв.