Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Био пресовани ядки от елда

Цена: 2.99 лв.
Kоличество:
Био Класа

Био пресовани ядки от елда информация

Елдата е целогодишно плодно растение еквивалент на ревена. Родното място на елдата е северна Европа и в по-голяма част Азия. Между 10 и 13 век е било широко разпространено в Китай, а оттам и към Русия и Европа. От Холандия през 17 век е пренесено в Америка.

То е подходящо за хора, които не могат да приемат ядки или храни, които съдържат глутен. Приемането на елда намалява холестерола и високото кръвно налягане. Съдържа един от флаваноидите – рутин, спомагащ продължителното действие на витамин С и действа като антиоксидант. В елдата има около 86 милиграма магнезий от около една чаена чаша. Магнезият отпуска кръвоносните съдове, подобравя кръвоотока и намаля кръвното налягане ( добра комбинация за сърдечно-съдовата система).

Хранителните съставки в елдата спомагат контрола на кръвната захар. Значително се намаля кръвната глюкоза и зависимостта от инсулин, като в същото време засища организма. Изследване в американския щат Айова показва, че при изследване на 36,000 жени в продължение на 6 години, откриват 21% намаляне на рискът от диабет при, тези които приемат 3 пъти на ден елда в сръвнение с тези, които приемат веднъж седмично. Жените, които са се хранили с храни богати на магнезии са с 24% по-малък риск от диабет. Други проучвания показват ползата на елдата при камъни в жлъчката.

Приемането на цели ядки намалява рискът от атеросклероза, исхемична болест на сърцето и надебеляване.

В елдата се съдържат всички осем есенциални амино киселини, включително лизин.

100 грама съдържат:
Енергия     348 Kcal
Протеини     13.4 g
Мазнини     3.4 g
от които наситени мастни киселини     0.74 g
Въглехидрати     71.5 g
от които захари     N/A
Сол     0.001 g

Състав

300г Пресовани ядки от елда.

Био пресовани ядки от елда - подобни продукти

Био овесени трици

Био овесени трици

Зърнени закуски

Био Класа

2.49 лв.

Трици от киноа

Трици от киноа

Зърнени закуски

Био Класа

5.99 лв.

Био пресовани ядки от киноа

Био пресовани ядки от киноа

Зърнени закуски

Био Класа

6.99 лв.