Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Тахан от кашу, био, 250 гр.

Цена: 17.49 лв.
Kоличество:
Terassana

Тахан от кашу, био, 250 гр. информация

Кашуто съдържа полезни за сърцето мононенаситени мазнини. Кашуто има не само намалено съдържание на мазнини в сравнение с останалите ядки, но и около 75% от него са ненаситени мастни киселини, а от тях около 75% съдържат т. нар. оleic acid- същата здравословна за сърцето киселина, която се съдържа и в зехтина.

След направени най-различни проучвания, учените съветват, че за понижаване на риска от сърдечносъдови и коронарни сърдечни болести е достатъчно да приемате по една шепа кашу или други ядки, или по една лъжица фъстъчено масло поне четири пъти в седмицата.

Съдържащата се в кашуто мед действа като антиоксидант, произвежда енергия и е полезна за костите и кръвоносните съдове. Медта играе важна роля в много физиолигични процеси, включително в оползотворяването на желязото от организма, елиминирането на свободните радикали, изграждането на костната и ставна тъкан и производството на меланин.

Съдържащият се в него магнезий се грижи за спокойствието ни. Незадоволителното количесдтво магнезий може да доведе до високо кръвно налягане, мускулни спазми и мигренни пристъпи, а една четвърт чаша кашу дневно ни дарява с 22.3% от дневната стойност на магнезий.

 

Макар да е известно, че ядките ни даряват с много сърдечносъдови предимства, ние често ги избягваме, защото се притесняваме да не надебелеем. При наскоро проведено изследване обаче се оказало, че хората, приемащи поне два пъти седмично ядки са по-малко склонни към напълняване в сравнение с тези, които въобще не хапват ядки.

Състав

Био кашу. Сертифициран продукт от биологично земеделие.

Тахан от кашу, био, 250 гр. - подобни продукти

Сусамов тахан, био, 250 гр.

Сусамов тахан, био, 250 гр.

Тахани

Terassana

8.45 лв.

Бадемов тахан, био, 250 гр.

Бадемов тахан, био, 250 гр.

Тахани

Terassana

20.55 лв.

Лешников тахан, био, 250 гр.

Лешников тахан, био, 250 гр.

Тахани

Terassana

20.05 лв.