HOUSE OF SPORT

Този блог е за всички нас, на които не е безразлично здравето ни и добрия външен вид. Тук можем да споделим ценна информация за здравословното хранене, био-органичните храни, спортното хранене и възстановяване, рецепти и тренировъчни програми. Целият свят говори … „ Просто да ставаме по-добри и по-добри всеки ден” – HOUSE OF SPORT

Промоционални месечни карти за неограничен достъп в House of sport-2 Железник + ПОДАРЪК шейкър

aavv12742

Скъпи приятели,

Само през месец Октомври, не пропускайте да се възползвате от нашата невероятна промоция!!

1.Месечна карта за неограничен достъп – 29лв, вместо 39 лв + ПОДАРЪК шейкър на Ultimate Nutrition (10лв ед. редовна цена)
2..Месечна карта за неограничен достъп  до 16:00 ч – 23лв, вместо 30лв + ПОДАРЪК шейкър на Ultimate Nutrition (10лв ед. редовна цена)

Всеки наш член има право да се  възползва от ПРОМОЦИЯТА !
А тези, които все още се чудят и не са станали наши членове, Ви каним на безплатна пробна тренировка в нашите зали, след като сте заявили тук ,  за да се убедите сами, че си заслужава!

#Enjoy houseofsport.bg  ! :)

Напиши коментар

Продуктова дегустация на Pure Nutrition в HOUSE OF SPORT-2 Железник

Заповядайте на 19.10.2015г. от 18.00 ч. на  продуктова дегустация в зала HOUSE OF SPORT-2  кв. Железник(ул. Кап. Никола Андреев 4 ) . Ще имате шанс да опитате от топ продуктите на Pure Nutrition USA!

Очакваме Ви!!

Ако имате някакви въпроси относно дегустацията, можете да ги задавате тук !

Напиши коментар

КРЪГОВИ ТРЕНИРОВКИ FIRE СЪС СРЕБРИНА!

Здравейте ! Казвам се Сребрина.

За мен спортът е начин на живот. Освен,че се занимавам активно,водя и кръгови тренировки. Тези тренировки са едни от най-добрите.Освен,че помагат за отслабване и стягане на тялото,те го правят по-гъвкаво и добре оформено! С тези тренировки вие ще може да се отървете от излишните килограми! С правилно хранене и спорт, невъзможното става ВЪЗМОЖНО!

 

Тренировките FIRE ще се провеждат в Понеделник, Сряда и Петък от 08:00ч. и Понеделник и Четвъртък от 19:20 ч.

График на часовете може да видите тук:

Напиши коментар

Вибро Плейт

Какво представляват тренировките с Vibro Plate (Вибро Плейт)?
Vibro Plate e фитнес уред-  ново измерение във Фитнес тренировките и Wellness процедурите, начина на поддържане на добра форма и перфектна физическа активност, независимо от възрастта. Тренировките се провеждат върху триизмерно вибрираща платформа, работеща на принципа на ускорението, чрез която се стимулират естествените рефлекси на тялото. Използва вибрациите, предавани чрез тази специална платформа, които пренасят енергийни вълни през цялото тяло, стимулират рефлекторни контракции на всеки мускул от всички мускулни групи едновременно между 30 и 50 пъти в секунда. Благодарение на тази интензивност мускулите използват между 95 и 97 % от капацитета си , което ги предпазва от  стареене и от отпускане. Резултатът е незабавно засилване на кръвообращението, повишаване на еластичността на мускулите, подобряване на обмяната на веществата, без да се натоварва сърдечната дейност и ставите. Стимулират се всички мускули, включително тези на гръбначния стълб и на лицето.
Тренировките с  тази технология осигуряват множество ползи като:

 • Моментално подобряване на кръвообращението,
 • Раздвижване на тялото.
 • Увеличаване на силата и гъвкавостта на мускулите.
 • Ускоряване изгарянето на мазнините.
 • Намаляване на целулита  чрез подобреното кръвообръщение и стимулирането на лимфния дренаж.
 • Ускоряване на възстановяването след травми.
 • Облекчава напрежението в мускулите – бързо възстановяване от други спортни дейности.
 • Превенция срещу остеопороза чрез увеличаване на плътността на костните тъкани.
 • Подобрява работоспособността.
 • Подобрява координацията и чувството за баланс .
 • Намаляване на стреса и напрежението.
 • Интензивният масажен ефект спомага за намаляване на болките и  увеличаване на подвижността.
 • Подобрява хормоналното равновесие- процедурите премахват стреса като намаляват нивото на кортизол и същевременно увеличават това на серотонина- „хормона на Щастието”.
 • Има терапевтичен ефект при заболявания, свързани със задържане на течности, наднормено тегло, отслабване на съединителната тъкан, нарушение на метаболизма, недобро кръвообръщение, остеопороза, артроза, ревматизъм, дискова херния, парализа, мускулна атрофия, болестта на Паркинсон, множествена склероза.

Триизмерната вибрационна технология продължава да е водеща в индустрията като нейните преимущества се базират на множество независими академични и научно-медицински разработки и перфектните резултати все по-широката практика. За постигането на добри резултати са достатъчни 15 минутни сесии на ден, три пъти в седмицата.

Напиши коментар

Тренировки след 30 годишна възраст? РАЗБИРА СЕ!

Упражненията са важна част от ежедневието на всеки един от нас, независимо от възрастта. Особенно значение на упражненията трябва да обърнат и хората в зряла възраст.

Ето няколко причини за да започнете тренировки:

 

1. Можете да “спрете часовникът”. Въпреки всички анти-ейдж продукти на пазара стареенето е неизбежен процес. Въпреки това има няколко неща, които може да запазим:

Sarcopenia е терминът, който се използва в медицината за описване на отпускането на мускулите, загубата на мускулна маса и сила на мускулните влакна. Според някои експерти всяка година организма загубва 1% от мускулния си тонус и маса след навършване на 30 години.

2. Подобряване на кардио издръжливостта. С възрастта ние губим от аеробната си издръжливост, което според експертите води до намаляне на мобилността на индивидите в ежедневните си задължения. С редовни кардио тренировки този процес може да се спре.

3. Подвижност. Ставите се променят с времето. Ако не се тренират това може да доведе до скованост, ограничаване на движенията и редица здравословни проблеми и травми.

4. Баланс. Всяка година в болничните заведения се приемат хора с травми и счупвания в следствие на падания или загуба на баланс. Упражненията за баланс могат значително да намалят рискът от подобни травми.

 

Добрите новини са, че загубата на мускулен тонус, кардио издръжливост, подвижност и баланс могат лесно да се преодолеят. От Националният Айджинг институт вярват, че: “Загубата на самостоятелност на хората в зряла възраст не се дължи само на процеса на стареене, а е по-скоро в следствие на обездвижване и загуба на интерес към спорта.”

Напиши коментар

Кафето и неговите заместители

В днешно време кафето е най-популярната напитка – ежедневно в света се изпиват над 1 млрд. чаши кафе. Кафе се пие навсякъде – в заведения, на работното място, в движение, у дома. Приготвя се с помощта на разнообразие от кафе машини: професионални, автомати, инстантни машини за топли напитки, машини с кафе на капсули, различни видове кафе машини за дома, а често и на ръка.

Има много теории за влиянието на кафето върху човешкия организъм. Като цяло консумирането на кафе в умерени количества (до 3 чаши на ден) се смята за полезно. То тонизира, освежава и облекчава храносмилането. Колкото и положителни качества обаче да притежава кафето, с него в никакъв случай не бива да се прекалява, ако не и напълно да престане да се употребява, от хората, страдащи от стомашни заболявания – колити, гастрити, язви.

Кафето е мощен стимулант и има тонизиращ ефект. Това е причината, поради която го консумираме. Кафето съдържа голямо количество кофеин, който има стимулиращо действие за нашия организъм.

 

По една или друга причина, обаче ако лекарят ни посъветва да не употребяваме кафе вече не е задължително да се откажем от тази вкусна напитка.

Първо ще се сетите за безкофеиновото кафе – същият аромат и вкус, но без вредни последствия. Да, ама не! Кофеинът в него е извлечен с разтворители, някои от които опасни за здравето, например метилен хлорид. Затова, ако сте решили да се откажете от кафето, не Ви препоръчваме тази уж безобидна напитка.

За щастие обаче съществуват различни органични заместители на кафето. Едни от най-популярните, които можете да откриете в нашия Здравословен&био маркет са:

 

 

Печен смлян лимец: Лимецът е много подходяща при здравословно хранене – понася се добре от организма и е  лесно смилаем. Неговите съставки са водоразтворими и това улеснява възприемането им от организма. Подобно на течните храни те се усвояват бързо и така подпомагат формирането на клетъчната система на тялото. Със съхранената във висока концентрация слънчева енергия те:

 

v     стимулират обмяната на веществата;

v     повишават общия тонус и работоспособност на организма;

v засилват естествените съпротивителни сили на организма и съдействат за  прочистването му от отровите;

v     активизират бъбречната дейност;

v     подобряват  кръвообръщението и храносмилането;

v     имат съдоразширяващо действие.

 

 

Идеален за направа на здравословна, натурална напитка с плътен и силен вкус. Това е подходяща алтернатива на кафето и може да се пие във всеки един момент на деня. Не съдържа стимулиращи субстанции и кофеин.

 

Печен смлян Камут: Камутът е сорт пшеница, известен от древен Египет и останал непроменен до днес. Отличава се с изключително ниското си съдържание на глутен. Може да се гарнира със зеленчуци или да се добави към варени ястия, след като предварително се свари. Подходящ за култивиране на био-кълнове. Идеален е за направа на здравословна, натурална напитка с плътен и силен вкус. Това е подходяща алтернатива на кафето и може да се пие във всеки един момент на деня. Не съдържа стимулиращи субстанции и кофеин.

 

 

Печен млян Ечемик: Органично отгледаният ечемик има високо съдържание на минерални соли и протеини, особено един, който извлича глутеновата киселина, жизнено важна за мозъчната функция, богат е на витамините В1, В2, B3, В6 и В9,съдържа още фосфор, магнезий, цинк и желязо.

 

 

Био кафе: Както всички знаем, тази ароматна напитка е много силен антиоксидант. Съдържа минерали като магнезий и хром. Смята се, че предпазва от болести като диабет от 2-ри тип и паркинсон и помага за намаляване на случаите на удар, сърдечни заболявания и ускорен сърдечен ритъм. Дори и тези твърдения да не са доказани на 100%, хората, които обичат кафе ще продължат да го консумират. Готово за директна консумация. Печено по специална екологично чиста технология, био-кафето има изключително сладък и мек вкус и е с ниско съдържание на кофеин.

 

Всички тези здравословни заместители на кафето, както и Био кафе в различни разфасовки, на зърна и мляно можете да откриете в нашия Био&здравословен магазин на ул. „Отец Паисий”47 /пресечката с ул. „Хр. Ботев”/, като за Ваше улеснение можете да ползвате и  он-лайн магазина за био продукти, в който можете да пазарувате удобно от вашият дом или офис.

Напиши коментар

Алтернативни храни за отслабване

 

Ако само елиминирате храни от вашето меню с цел отслабване, може би ще ви бъде трудно да постигнете целите си. По-добрият вариант е да заместите някой храни с по-здравословни алтернативи. Например храните направени от бяло брашно с такива от пълнозърнесто. Вижте още няколко варианта и добри идеи:

 

Кисело мляко
Заменете висококалоричния сладолед с бисквити с кисело мляко с ниска масленост. Поръсете го с пресни плодове и ядки, семена и канела и му се насладете, знаейки ,че това е много полезна закуска или десерт при отслабване. Калцият играе съществена роля при изгарянето на мазнини.

 

Елда
Заместете бялото брашно с пълнозърнести алтернативи като елда. Семето има малко мазнини, много фибри и спомага за отслабване. освен това има нисък гликемичен индекс и представлява „устойчив въглехидрат”, а това спомага за намаляване на кръвното налягане. Можете да си приготвите паста, зърнена закуска или да го добавите към салатата си.

 

Агаве
Изберете агаве за универсален подлсадител вместо преработена бяла захар или изкуствени оцветители. Здравословен подсладител е полезен за общото здраве и отслабване и регулиране на кръвната захар. Агаве подпомага метаболизма и това е фактро за по-лесно отслабване. Можете да го добавите към кафето или чая си, както и към много други вкусни рецепти полезни за отслабване. Други подходящи подсладители са кленов сироп и стевия, също полезни при отслабване.


 

1 comment

НОВО в Града на липите – иновативен, модерен и безболезнен метод за разкрасяване на Вашето тяло!

Кавитация –

безболезнена и безоперативна разкрасителна процедура


Кавитацията е процес, който се предизвиква чрез ултразвук в течностите на тъканите.  Методът използва контролирани високочестотни вълни, генериращи микромехурчета. Тези мехурчета се спукват поради промените в налягането на мастните клетки в третираните зони и се разрушават. Тези мастни клетки се превръщат в течна субстанция, която се извежда от организма чрез лимфната и отделителната системи. Ултразвуковите вълни въздействат през кожата и водят до намаляване обема на мастните тъкани. Ефектът на кавитацията прави мастните образувания по-меки, отделя ги от другите тъкани и дава възможност образувалата се течност лесно да се изхвърли от организма.

Намаляването на теглото посредством кавитация е ефективен медицински метод за премахване на мастните депа без хирургическа намеса.

Ефектът се постига чрез синхронизирана работа на нискочестотни ултразвукови вълни, гарантирайки по такъв начин съхранение целостта на другите тъкани. С други думи, контролът върху работата на нискочестотните ултразвукови вълни, осъществяван от микропроцесор, позволява тяхното действие да се насочва само върху мастните тъкани. Ултразвуковите вълни се предават на мастните тъкани чрез ултразвуков масаж, осъществяван с въртеливи движения на накрайника.

 

Благодарение на кавитацията Вие можете да промените формата на Вашето тяло, да намалите обема на целулита, на мастните образувания и натрупвания без да причинявате вреда на целостта на тъканите, което дава възможност да се проведе една напълно безопасна процедура. Препоръчителен брой процедури e между осем и десет.

 

Най-често кавитацията се препоръчва при лечение на целулит, за намаляване обема на мастната тъкан и при корекции на дефекти след липосукция.

Зоните, които могат да бъдат обработвани, посредством този метод са крака, корем и ръце!

 

За повече информация
Заповядайте при нас на място или ни задайте вашите въпроси тук!

 

Стара Загора, ул. „Цар Калоян“ №50
GSM: +359 887 26 33 77; Тел: +395 42 601 772
www.houseofsport.bg

8 comments

Рецепти с краставица

Лосион от краставица срещу слънчево изгаряне

Вариант 1

Нарежете краставицата и изцедете сока и с помощта на сокоизтисквачка. Смесете сока с равни количества глицерин и розова вода. С този лосион можете да мажете изгорялата кожа 3-2 пъти дневно.

Вариант 2

Маска с резенчета или настъргана краставица, покрити с марля. Престоява 20 минути и се измива. Прави се два-три пъти дневно. Така се охлажда, лекува и успокоява раздразнената кожа.

Маска за лице за нормална кожа

1 средно голяма краставица се настъргва ситно на пластмасово ренде. Капват се 2-3 капки лимонов сок. Престоява 15-20 минути. Измива се с хладка вода.

Рецепта за изчистване на лунички

Всяка сутрин в продължение на 1 месец лицето се намазва сутрин с пресен сок от краставица. (Сокът се получава като краставицата се настъргва на пластмасово ренде и се прецеди с марля).

Краставично – меден компрес за омекотяване на суха кожа

Тази източна рецепта връща свежестта на кожата и нейния блясък. Добавете 10 капки лимонов сок в 3 с.л. мед, нанесете на лицето и масажирайте в продължение на 5 минути. Не измивайте. После сложете върху шията и лицето парченца краставица и починете 15 минути.

Това е отлично средство за смесена кожа. Залейте 5-6 почистени бадема  с 1/2 чаша хладка подварена вода и след това смелете в блендера. Отделно смелете на каша 1/2 краставица, без да я белите. Излейте сока в друг съд и го смесете с бадемовата смес. После добавете 4 ч.л.  овесено брашно и 1-2 ч. лъжици хума. Нанесете сместа върху лицето, леко разтрийте и останете така 15 минути. Оставащия сок от краставицата може да се използва отделно, като охлаждаща и тонизираща маска. Може да намокрите с него тампони и да си направите компрес на очите.

1 comment

Класически масаж – задължително изживяване за всеки, който води напрегнато ежедневие!

Масажът е едно от най-древните лечебни изкуства на този свят. Датиращ от времето на Древногръцката и Римската цивилизации, масажът е уникален със свойството си да обогатява, лекува и подхранва здравето. Масажът действа чрез стимулиране на сетивата ни за допир и аромат. Като ароматите са едни от първите стимуланти, които мозъкът разпознава – така есенциалните масла са вдъхновяващи, но и изключително дълготрайни. Човешкият допир е често подценяван в днешния свят на технологии и машини.

 

Всеки човек се наслаждава на масаж. От бебетата до възрастните хора, мъже, жени, всички могат да извлекат полза от тази силна форма на комуникация. Чрез масажа се постига ефективно релаксиране, прогонва се стреса, напрежението и болките в мускулите, отстраняват се главоболията и проблемите със съня.

Масажът има стимулиращ и ободряващ ефект върху тялото и психиката на човека. Кожата, имунната и лимфната системи се стимулират, което подобрява циркулацията, възстановява клетките и премахва токсичните вещества. По този начин вие ще се справите със стреса, напрежението и ще възстановите баланса във вашето тяло. Насладете се на богат избор от масажи от опитните ръце на нашите терапевти и се отдайте на удоволствие и спокойствие:

 

 

Класическият масаж е един от най- популярните на Запад. Той се прилага върху цялото тяло в продължение на един час, като се използват разнообразни техники: поглаждане на  кожата, разтриване, размачкване на мускулите, използване на потупвания и вибрации. Степента на натиск и честотата на прилаганите техники зависят от частта на тялото, върху която се използват.

 

Класическият масаж оказва отпускащо въздействие върху тялото, тонизира организма, освобождавайки го от умората, действа ободряващо върху психиката, като подобрява функцията на нервната система. Положителните резултати от класическия тип масаж се изразяват и в раздвижването на кръвта и лимфата, повишаване на имунитета, заличаване на напрежението и притесненията.

 

Той освобождава натрупаното напрежение в мускулите, подобрява обмяната на веществата, възстановява правилната стойка на тялото и жизнерадостното излъчване на лицето. Същевременно, масажът премахва безпокойството и стреса, повишава самочувствието, помага да чувствате духа и тялото си като едно цяло.

 

Класическият масаж е задължително изживяване за всеки, който води напрегнато ежедневие!

 

Можете да се възползвате от новите по-ниски цени на масажи и релаксиращи терапии в нашия Спа център!

 

4 comments