През различните периоди в живота ни се нуждаем от различни храни, заради променените потребности на организма ни.
Както смятат специалистите във всяка възраст е необходимо да обръщаме внимание на различни продукти, тъй като потребностите му се изменят.
В десетилетието между 20 и 30 години се препоръчва повече да се набляга на сиренето и да се избягват алкохола и газираните напитки.
След 30-те са важни сложните въглехидрати – зеленчуци, плодове, зърнени храни, хляб, сушени плодове, а е необходимо да се избягват сладкишите и всички хрупкащи удоволствия (чипсове, царевични пръчици, пуканки).
След 40 са необходими белтъчини – не мазно месо, риба, бобови, а е препоръчително да се избягват сладкишите и празните калории.
След 50 е нужна допълнително количество целулоза, а следва да се ограничи солта.
След 60-те и после са важни пробиотиците и чая. Препоръчително е да се откажете от колбасите, консервите и други подобни продукти, които съдържат много консерванти и подобрители.
Козметиката.com