Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Суши Нори

 

 

  • пресни краставици
  • 1 с.л. захар
  • 2 с.л. оризов оцет
  • 1 ч.л. сол
  • 1 и 1/4 ч.ч. студена вода
  • 1 ч.ч. ориз за суши (дребен)
  • 6 листа водорасли нори
  • 4 бр. яйца за омлет
  • 2 с.л. майонеза

 

 

  В тенджерка се слагат водата, захарта, оцета, и много добре измитият ориз. Трябва да ври 1 минута на силен огън, след което се вари 15 минути на слаб огън в захлупената с капак тенджерка. Оставя се да изстива. Прави се омлет и също се оставя да изстине. Слагат се водораслите върху бамбукова решетка, разпределя се оризът, върху него парчета нарязан омлет, ивици краставица и майонеза. Завива се внимателно с помощта на бамбуковата решетка, до образуване на руло. Оставя се добре да изстине и се реже на малки шайби. Може омлетът да се замести с ивици сурова сьомга.

Владимир Стоянов