Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Витамин В1-100 mg

Цена: 21.95 лв.
Kоличество:
NATURES WAY

Витамин В1-100 mg информация

Витамин В1 е жизненоважно хранително вещество, един от осемте водоразтворими витамини от групата на В комплекс, без които мозъкът, сърцето и нервната система не могат да функционират нормално.

Какви са ползите от приема на Витамин В1?

-Подпомага производството на енергия като насърчава превръщането на въглехидратите в енергийни резерви. Той е прекурсор на активния метаболит тиамин дифосфат, който има съществено значение за превръщането на глюкозата в енергия. Подпомага разграждането на мазнините и протеините.

-Спомага за поддържане на миелиновите обвивки около нервите. Миелинът, който покрива нервните влакна, е важен за скоростта на предаване на нервните импулси от главния мозък към други части на тялото. Дефицитът на В1, а оттам – и дегенерацията на миелина, блокира тези импулси и уврежда невроните.

-Насърчава нормалната сърдечна функция. В1 участва в производството на невротрансмитера ацетилхолин, който отговаря за комуникацията между нервите и мускулите, и има ключово значение за сърдечната дейност. Следователно, дефицитът на В1 може сериозно да застраши здравето на сърцето. Установено е, че допълнителният прием на В1 в случаите на конгестивна сърдечна недостатъчност, води до значителни подобрения на състянието.

– Когато се приема заедно с други, важни за зрението хранителни вещества, витамин В1, намалява риска от развитие на катаракта.

– Оказва значително анти-ейджинг действие. Допринася за защитата на тялото от различни признаци на стареене, включително бръчки, старчески петна и др.

– Тъй като насърчава секрецията на солна киселина, необходима за правилното разграждане на храната, В1 има благоприятен ефект и върху процесите на храносмилане.

-Насърчава поддържането на добра памет и концентрация, и намалява риска от развитие на болестта на Алцхаймер. Подпомага нормалните функции на нервната система.

-Играе важна роля в производството на червени кръвни клетки, което е важно за поддържане на тонуса и енергията.

-Полезен при алкохолизъм. Витамин В1 намалява усложненията при алкохолизъм, особено в случаите на цироза, инфекции, хипертиреоидизъм и др.

Състав

Съставки:


(в 1 капс.)   дн. доза
Витамин В-1 100 mg 100 mg


 

Други съставки: целулоза, желатин (капсула), магнезиев стеарат.

Не съдържа: изкуствени съставки, констерванти, пшеница, мляко, лактоза, мая, захар, царевица или соя.

Хранителна добавка, 100 капсули

Употреба

По 1 капсула  дневно, за предпочитане с храна.

Забележка:   Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Витамин В1-100 mg - подобни продукти

АЛАЙВ ЖЕЛИРАНИ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА

АЛАЙВ ЖЕЛИРАНИ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА

Витамини и минерали

NATURES WAY

43.65 лв.

КУРКУМА 500 mg

КУРКУМА 500 mg

Витамини и минерали

NATURES WAY

28.24 лв.