Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Well Being Shake 420 г

Цена: 99.90 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
COLWAY INTERNATIONAL

Well Being Shake 420 г информация

Well Being Shake е здравословна,  хранителна напитка, съдържаща много ценни хранителни вещества. Ще го приготвите бързо и лесно където и да сте – на работа, в училище, във фитнеса, на път. С него ще допълните диетата си с вещества, които често липсват в храната по различни причини:

поради сезонността на някои плодове и зеленчуци (листно зеле, диня).

поради недостъпността на екзотични плодове, трудни за транспорт (маракуя, акай).

поради вкусови предпочитания (зелен чай, зелено кафе, листно зеле, броколи, спанак).

поради незнание как вкусно да ги приготвяте вкъщи (годжи бери, листно зеле, зелено кафе).

Well Being Shake е съставен от чист соев протеинов изолат  (безопасен  и здравословен). Той е пълноценна хранителна напитка, съдържаща лиофилизирани екстракти от 14 зеленчуци и плодове. В наши дни лиофилизацията  е смятана за най-добрия метод за консервиране на храни, благодарение на който се запазва естествения вкус, аромат, цвят, хранителни свойства и се изключва употребата на консерванти. Съставките на нашия шейк са много внимателно селектирани и специално подбрани в съответствие с метаболичните нужди на човешкия организъм.

За кого е предназначен?

- за всички – храните с голямо количество протеини задвижват нашия организъм и ни осигуряват усещането за ситост  за по-дълго време. Протеините осигуряват по-добра регенерация на организма, а аминокиселините, които съдържат, подобряват външния вид на косата, кожата и ноктите.

- за хора, спазващи диета за отслабване – балансирана напитка с нисък гликемичен индекс и нискокалорична,  а това е важно, ако искаме да свалим излишни килограми.

- за трениращи хора  – за пиене след тренировка, ускорява регенерацията на мускулите и намаляването на мазнините.

- за заети хора – това е здравословна, вкусна алтернатива на традиционната храна и често избираните нездравословни хапвания (fast food, вафли, чипсове).

Състав

Малина (40% елагова киселина) - полезното за здравето действие на малините е известно от древни времена. Малините съдържат прости захари, органични киселини, в това число фенолови, и етерични масла със загряващо и антисептично действие. Те са богат източник на слизести вещества, пектин, антоциани, витамини, макро- и микроелементи и минерали. Благодарение на съдържанието на калий малините подпомагат работата на сърцето, съдържанието на желязо и фосфор влияе благотворно на количеството червени кръвни телца, а магнезият възстановява нервната система. В народната медицина малините са използвани от векове, но едва през последните години е потвърдено здравословното действие на съдържащата се в малините елагова киселина – прост фенол, който учените изследват заради антитуморните и противовирусни свойства. Плодовете на малините са богат източник на съединения с антиоксидантни свойства: полифеноли (фенолови киселини, флавоноиди заедно с антоциани), витамини – А, С и токофероли, каротеноиди, органични киселини, калций, селен и много други. Те са и източник на макро- и микроелементи, в това число калий, магнезий, цинк, мед, манган и желязо. Съдържащите се в тях фибри (7%), пектин и слизести вещества  подпомагат работата на хранителния тракт.

Плодове акай – този растящ в дъждовните гори плод се смята от жителите на бразилска Амазония за компонент, необходим за поддържане на здравето и жизнеността. Говори се също, че акай е тайната на дълголетието на коренните жители на Бразилия. Плодовете акай съдържат мастни киселини, високо съдържание на фибри и протеини, в това число 19 екзогенни аминокиселини. Съдържат също така мастноразтворими витамини А и Е, витамини от В групата и антиоксиданти. Научните изследвания се фокусират върху антиоксидантните възможности на полифенолите, съдържащи се в акай. Всяка клетка на човешкото тяло трябва да отблъсква ежедневно 10000 атаки от страна на реактивните форми на кислорода, наричани свободни радикали. Поради постоянните биохимични атаки на свободните радикали пораженията в целия организъм се увеличават. Те са описани подробно в редица изследвания. Научните доказателства сочат, че полифенолите в плодовете с антиоксидантни свойства противодействат на много дегенеративни болести – от рак и атеросклероза до нарушен глюкозен баланс на кръвта и липиден баланс. Но едва наскоро бяха публикувани научни доказателства, потвърждаващи силните антиоксидантни свойства на плодовете акай.

Плодове годжи бери - това са плодове на тибетски мерджан (Lycium barbarum), който произхожда от Китай. Расте в тибетските долини на терени, незасегнати от промишлено замърсяване. Първите записи за тяхното използване в естествената медицина са отпреди 2300 години. Съвременните изследвания потвърждават  добрите хранителни и здравословни свойства. Те са източник на протеини (18 аминокиселини), въглехидрати и 5 ненаситени мастни киселини от групата omega 6, отговарящи за производството на хормони, работата на мозъка и нервната система. Освен това плодовете годжи бери са източник на витамини (В1, В2, В6 и Е) и минерали. Благодарение на високото  съдържание на 5 каротеноида действа положително на зрението. 

Нар – богат източник на витамин А, С, Е и В и минерали като калций, силиций, желязо, калий и йод. Съдържа също фибри, органични киселини и протеини. Има антиоксидантни свойства, в народната медицина нарът е използван за лекуване на болести на сърцето, предпазва кръвоносните съдове, простатата, подобрява самочувствието, подмладява и дава жизненост. Нарът съдържа голямо количество органични киселини, протеини, витамини и минерали. Нарът е източник пуникова киселина (omega 5), която оказва противостареещо, противовъзпалително и противооточно действие. Нарът, освен огромното количество антиоксиданти, е един от главните източници на съединението, наречено елагова киселина. Елаговата киселина, съдържаща се в нара, е силен антиоксидант – укрепва стените на клетките на кожата, което увеличава нейната устойчивост и предпазва от действието на свободните радикали.

Броколи – смята се за зеленчук с висока хранителна стойност, здравословен, съдържа витамини и микро- и макроелементи, като витамин С, бета каротен, витамини от В групата, калций, магнезий, желязо, фосфор, калий. Броколито е нискокалорично, съдържа протеини и фибри, които подпомагат храносмилането и ни дават усещане за ситост. Изследванията сочат, че броколи  има и противораково и антиоксидантно действие.

Листно зеле – отличен източник на витамини К, А, С, В6, калций, калий, мед и манган,освен това съдържа фибри, тиамин, рибофлавин, фолиева киселина, желязо, магнезий и фосфор. Листното зеле действа благоприятно на сърдечно-съдовата система. Голямото количество  калций и магнезий в листното зеле помага за изграждането на костите и предпазва от дегенерации. Съдържа фибри, подобряващи храносмилането, както и каротеноиди (бета каротен, лутеин, зеаксантин) – антиоксиданти, които забавят окислителните процеси, което допринася за предотвратяването на ракови болести. Листното зеле съдържа голямо количество каротеноиди (с жълт, оранжев и червен цвят) маскирани от зеления цвят на хлорофила. Той има антиоксидантно действие и подпомага процесите на изчистване на организма от токсични съединения.

Спанак – благодарение на съдържанието на бета каротен, витамин С и лутеин, известни антиоксиданти, предпазва клетките на организма от атеросклероза и е препоръчителен в противораковите диети. Спанакът се препоръчва на хора, живеещи в стрес, защото той е източник на магнезий, оказващ голямо влияние върху работата на нервната система. Определено намалява податливостта на стрес, има успокояващи свойства. Предотвратява главоболие и световъртеж. Листата  на спанака съдържат много калий, който понижава кръвното налягане. Взаимодействието на калия и магнезия регулира работата на сърцето. Спанакът е богат на витамин К, който играе важна роля в кръвосъсирването, витамини от В групата, понижаващи холестерола, и важния за забавяне на процесите на стареене витамин Е.

Екстракт от листата на зелен чай – зеленият чай е известен в Китай и Япония от хиляди години като напитка с голяма сила. Той е силен антиоксидант, подпомагащ имунната система и противодействащ на стареенето на организма. Зеленият чай се характеризира с много високо съдържание на полифеноли. Това са органични съединения, които оказват силно антиоксидантно действие, като свързва свободните радикали, оказващи вредно действие върху организма, ускорявайки процесите на стареене. Тези свойства помагат да се редуцират и забавят признаците на стареене на организма, като подпомагат същевременно неговата жизненост. Зеленият чай укрепва  работата на кръвоносната система, предпазва клетките от унищожение, засилва имунитета. Изследвания, направени от учени от университета в Бирмингам, сочат, че екстрактът от зелен чай значително съдейства на процеса на изгаряне на мазнини по време на покой. Прекрасно действа на организма в борбата с излишните килограми и затлъстяването.

Екстракт от ябълка

Екстракт от горчив портокал

Екстракт от манго

Екстракт от маракуя  (или пасифлора) - ароматен плод, растящ в субтропичен климат. Плодовете маракуя съдържат бета каротен, витамин С, ниацин, калий, калций, желязо и фибри. Изследванията на здравословните свойства продължават вече почти 100 години. Доказано е, че за здравословното действие на маракуята са отговорни съединения, принадлежащи към три групи: алкалоиди, гликозиди и флавоноиди. Изследванията са потвърдили също противовъзпалително, антиспазмолитично и успокояващо действие.

Екстракт от диня

Соев протеинов изолат

Пшенични фибри (безглутенови)

Употреба

30 г Well Being Shake (3 мерителни чашки) смеси енергично с 200 мл вода*.

Така приготвената порция е пълноценна, здравословна хранителна напитка, съдържаща само 66 ккал.

Опаковката съдържа 420 г Well Being Shake – 14 порции.

*водата може да се замести с мляко, растително мляко, йогурт. Може да се добави любим пасиран плод.

Можеш да опиташ Well Being Shake, приготвен по различни начини:

  • 30 г Well Being Shake (3 мерителни чашки) + половин банан + 200 мл вода
  • 30 г Well Being Shake (3 мерителни чашки) + половин банан + половин киви + 200 мл вода

 

  • 30 г Well Being Shake (3 мерителни чашки) + 200 мл йогурт + твоите любими плодове