Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Селен 100 mcg x 90 таблетки

Цена: 14.64 лв.
Kоличество:
natural factors

Селен 100 mcg x 90 таблетки информация

С цел антиоксидантна защита:

Токсините са навсякъде около нас. Въздухът, почвите и водите са замърсени, огромна част от храните, които консумираме съдържат химически, антибиотични, хормонални и други примеси, чрез козметиката, която иползваме през кожата също навлизат токсични вещества. Когато всичко това се комбинира със стрес, тютюнопушене и алкохол, и/или прием на определени лекарства, се оказва, че органите и системите в организма буквално се задъхват. Всичко това увеличава нивата на токсините в тялото, които се натрупват в кръвната и лимфната системи, в черния дроб и жлъчния мехур, червата и др.

Кои са най-често срещаните симптоми при натрупване на токсини в тялото? Много често изпитвате умора и отпадналост, имате чувството, че колкото и дълго да спите, все не сте отпочинали; имунитетът ви е отслабен и сте податливи на настинки и грип; оплаквания в сърдечната област, необичайни промени в кръвното налягане; влошено състояние на кожата, която става суха или прекомерно мазна, наличие на сърбеж и зачервени участъци, косопад и др.

 

Селен защитава организма от вредното влияние на свободните радикали и допринася за повишаване на антиоксидантната му способност и поддържане нормалното състояние на клетъчните структури. По този начин, Селен намалява риска от поява на проблеми с черния дроб, сърдечносъдовата система, дишането и др.

Селен оказва благоприятен ефект върху кожата и ноктите, и допринася за предотратяване на преждевременното стареене.

 

При проблеми с щитовидната жлеза:

Преумора и чувство за непреодолимо напрежение, раздразнителност и безсъние, забавен метаболизъм и напълняване, необичайни промени в месечния цикъл, неравномерен сърдечен пулс, изпотяване, отслабване на паметта, подпухване и др. Това са едни от най-често срещаните симптоми при разстроена функция на щитовидната жлеза – проблем по-често срещан сред жените. Много често проблемите с щитовидната жлеза са резултат от недостига на селен в организма – микроминералът, от който зависи правилното функциониране на жлезата.

Селен компенсира недостига на селен в организма и допринася за възстановяване нормалните функции на щитовидната жлеза.

Селен регулира синтеза на хормони в щитовидната жлеза, предимно – Т3.

намалява риска от отслабване на имунната система. Отслабването на имунната система също също може да доведе до разстройването на жлезата.

Състав

Съдържание:


в 1 таблетка дн.доза
Селенова мая 100 mcg 100 mcg


Други съставки: Дикалциев фосфат дихидрат, микрокристална целулоза, растителен магнезиев стеарат.

Употреба

За деца и възрастни-по 1 таблетка на ден.

Забележки:

Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Селен 100 mcg x 90 таблетки - подобни продукти

EHINAMIDE ® ЕХИНАЦЕЯ ЕКСТРАКТ 250 mg

EHINAMIDE ® ЕХИНАЦЕЯ ЕКСТРАКТ 250 mg

Билкови продукти

natural factors

16.85 лв.

ADVANCED CHOLESTEROL FORMULA (ХОЛЕСТЕРОЛ ФОРМУЛА) 613 mg

ADVANCED CHOLESTEROL FORMULA (ХОЛЕСТЕРОЛ ФОРМУЛА) 613 mg

Билкови продукти

natural factors

49.92 лв.