Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

ПАНТОТЕНОВА КИСЕЛИНА 250 mg

Цена: 16.70 лв.
Kоличество:
natural factors

ПАНТОТЕНОВА КИСЕЛИНА 250 mg информация

Често сте тревожни и напрегнати? Непреодолимото усещане за стрес ви пречи да се концентрирате и с лекота да изпълнявате задълженията си?

Пантотенова киселина 250 mg x 90 капсули е източник на витамин В5, наричан още „антистрес витамин”. Насърчава производството на антистресови хормони от тялото, когато е необходимо и по този начин съдейства за бързата и лесна адаптация към напрегнати ситуации.

Пантотенова киселина подпомага нормалната функция на надбъбречните жлези и контролира синтеза на произвеждания от тях хормон на стреса – кортизол. Насърчава образуването на антитела по време на стрес. Съдейства за по-лекото преодоляване на депресивните и тревожни състояния, и допринася за снемане на психическото напрежение.

Пантотенова киселина спомага за повишаване на жизнения тонус и може да е от голяма полза за хората, които страдат от хронична умора и мигрена, както и на онези, които се опитват да намалят алкохола и цигарите. Укрепва ендокринната система и допринася за нормалните метаболитни функции.

 

При високи нива на пикочната киселина. Пантотенова киселина може индиректно да понижи нивата на пикочната киселина при подагра, чрез понижаване на триглицеридите, „лошия” холестерол (LDL) и общия холестерол, и повишаване на „добрия” холестерол (HDL). Високите нива на триглицеридите и холестерола могат да бъдат маркери на резистентност към инсулин. Инсулиновата резистентност пък, може да доведе подагра, тъй като излишъкът на инсулин повишава и пикочната киселина. Основен поддръжник на тази теория е д-р Робърт Аткинс, автор на т. нар. Диета на аткинс, създадена още в далечната 1972 г.

Състав

 

Съставки:   (в 1 капс.) Дн. доза
Пантотенова киселина

/Калциев D-пантотенат/
 250 mg  500 mg


Други съставки: оризова пудра, желатинова  капсула (желатин, пречистена вода), растителен клас магнезиев стеарат (лубрикант).

Не съдържа: глутен,  пшеница,  млечни продукти,  яйца,  захар,  соя,  фъстъци,  риба,  миди, животиснки продукти,  сол, изкуствени аромати, консерванти, подсладители или ГМО.

Употреба

Да се приема по  1 капсула 2 пъти дневно.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза. Само за възрастни.

ПАНТОТЕНОВА КИСЕЛИНА 250 mg - подобни продукти

EHINAMIDE ® ЕХИНАЦЕЯ ЕКСТРАКТ 250 mg

EHINAMIDE ® ЕХИНАЦЕЯ ЕКСТРАКТ 250 mg

Билкови продукти

natural factors

16.85 лв.

ADVANCED CHOLESTEROL FORMULA (ХОЛЕСТЕРОЛ ФОРМУЛА) 613 mg

ADVANCED CHOLESTEROL FORMULA (ХОЛЕСТЕРОЛ ФОРМУЛА) 613 mg

Билкови продукти

natural factors

49.92 лв.