Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Магнезий (оксид) 250 mg х 90 каплети

Цена: 15.87 лв.
Kоличество:
natural factors

Магнезий (оксид) 250 mg х 90 каплети информация

При психическа умора:

Нервност, обща слабост, безсъние, лесна уморяемост, чувствителност към светлина и звук, чести промени в настроението настроението… Всички тези симптоми показват, че се намирате под силен стрес. Това състояние обикновено е резултат от липса на адекватна почивка и преумора, остър недостиг на хранителни вещества и др.

Магнезий (оксид) въздейства релаксиращо на нервната система и помага на тялото да се освободи от нервното напрежение. Увеличава психоемоционалната устойчивост и допринася за по-добри фокус, памет и  концентрация. Има благоприятно въздействие при безсъние.

 

При сърдечносъдови проблеми:

Учестен ритъм, високо кръвно налягане, натрупване на плака в артериите, високи нива на лошия холестерол… – много често нарушенията във функциите на сърдечносъдовата система са резултат от сериозен недостиг на магнезий. Чрез допълнителният внос на магнезий тези и подобни на тях състояния, могат да бъдат овладени.

Магнезий (оксид), поддържа нормалното функциониране на сърдечния мускул и намалява риска от сърдечносъдови инциденти. Допринася за нормализирането на сърдечния ритъм. Оказва ефикасен контрол върху нивата на кръвното налягане и холестерола.

 

В случаите на активен спорт или тежка физическа активност:

Болки в мускулите, затруднена физическа активност, крампи (болезнени мускулни схващания)… – това са най-честите оплаквания при хора, които спортуват активно или се занимават с по-тежка физическа работа. В тези случаи специалистите препоръчват допълнителен внос на магнезий.

Магнезий (оксид) възстановява нивата на магнезий, необходимми за поддържане нормалното състояние на мускулите. Намалява неволните движения на мускулите (спазми) и изтръпването, и въздейства отпускащо. Редуцира болезнените крампи, особено онези в областта на прасеца, които са пряко свързани с наличието на магнезиев дефицит.

 

При понижена костна плътност:

Жените в менопауза, по-възрастните хора, както и хората, които прекаляват с тютюнопушенето и/или алкохола, много често страдат от остър магнезиев дефицит, който е пряко свързан с намаляване плътността на костите.

Магнезий (оксид) допринася за възстановяването на нормалната костна плътност и намаляването на риска от фрактури. Подпомага усвояването на калция, който също играе много важна роля за нормалното състояние на костите и зъбите.

Състав

 

Съдържание в 1 таблетка дн. доза
  Магнезий (оксид)    250 mg        250 mg


 

Други съставки: Микрокристална целулоза E460(i), обвивка (въглехидратна гума [целулоза E460], титанов диоксидE171,полидекстрозаE1200, триацетин E1518, полиетиленгликол Е1521, глицерол E422), кроскармелоза натрий Е468, стеаринова киселина E570, растителен клас магнезиев стеарат E572 (лубрикант), силициев диоксид  E551.

Не съдържа изкуствени консерванти, оцветители и подсладители; млечни продукти, соя, пшеница или мая.

Употреба

По 1 каплета дневно.

Забележка: Може да причини диария. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Магнезий (оксид) 250 mg х 90 каплети - подобни продукти

ОМЕГА ФАКТОР СУПЕР КОНЦЕНТРАТ

ОМЕГА ФАКТОР СУПЕР КОНЦЕНТРАТ

Витамини и минерали

natural factors

24.96 лв.

Витамин В12 1000 mcg 60 таблетки

Витамин В12 1000 mcg 60 таблетки

Витамини и минерали

natural factors

12.80 лв.

Витамин В12 1000 mcg 90 таблетки

Витамин В12 1000 mcg 90 таблетки

Витамини и минерали

natural factors

15.47 лв.