Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

фреш келп 50 ml

Цена: 29.00 лв.
Kоличество:
natural factors

фреш келп 50 ml информация

Йодът е ключов минерал, жизнено необходим за производството на щитовидни хормони. Тялото не произвежда йод, така че набавянето му чрез храната е важно за функционирането на щитовидната жлеза – най-голямата ендокринна жлеза, намираща се в предната част на шията. Тя произвежда щитовидни хормони благодарение наличието на йод и тирозин. Без достатъчно йод, щитовидната жлеза не е в състояние да произвежда необходимите нива щитовидни хормони, което води до различни нарушения, включително:

Хипотиреоидизъм (тиреотоксикоза). Намалена функция на щитовидната жлеза, често срещана сред жени около и над средната възраст. Характеризира се с лесна уморяемост, забавяне на умствените процеси, подпухнало лице, дрезгав глас, увеличение на теглото и задържане на вода, болки в тялото и мускулна слабост, и др.

-Гуша (струма). Едно от усложненията при понижена продукция на щитовидни хормони. Без достатъчно йод щитовидната жлеза постепенно увеличава размерите си, предизвиквайки задушаване (особено в легнало положение), затруднено преглъщане и дишане.

 

Общите симптоми при недостиг на йод обикновено включват умствено и физическо изтощение, депресия, раздразнителност и чувство на слабост, суха кожа и изтощена коса, чупливи нокти и др.

Келп 50 ml съдържа свеж екстракт от кафяви водорасли или както биват наричани още – келп, принадлежащи към рода Lamiarinales. Подпомага функцията на щитовидната жлеза и допринася за предотвратяване недостига на йод. Кафявите водорасли в продукта са отличен и много богат източник на йод, калий, калций и магнезий, и други микроелементи, витамини и лигнани.

 

Келп 50 ml спомага за поддържане на нормалната здравословна функция на щитовидната жлеза. Регулира хормоналната продукция, особено – нивата на естрогена в организма. Оказва детоксикиращо действие – допринася за елиминиране на токсичните продукти на метаболизма, натравящи всички органи и системи в тялото, включително мозъка. Има противовъзпалително и противомикробно действие. Полезен за имунната система.

Келп 50 ml допринася за ограничаване влиянието на рисковите фактори, които допринасят за сърдечно-съдови проблеми.

Келп 50 ml въздейства много добре на метаболизма и допринася за поддържане на нормално телесно тегло. Регулира апетита, допринася за елиминиране на излишните мазнини, оптимизира дейността на стомашно-чревния тракт и благоприятства процесите на храносмилане и очистване на червата.

Състав

Съставки:


       (в 1 капка/0.033 ml)         дн. доза
Йод

(свеж екстракт от Келп – кафяви водорасли, принадлежащи към рода Lamiarinales/Laminaria setchellii/ Macrocystis integrifolia/, източник на калиев йодид).
   800 mcg   800 mcg


Други съставки: глицерин, пречистена вода, етанол.

Не съдържа: глутен,  пшеница,  млечни  продукти,  яйца,  захар,  соя,  фъстъци,  риба, миди, животински продукти,  сол, изкуствени аромати, консерванти или ГМО.

Употреба

Да се приема по 1 капка /0.033 ml/ дневно с храна.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

фреш келп 50 ml - подобни продукти

EHINAMIDE ® ЕХИНАЦЕЯ ЕКСТРАКТ 250 mg

EHINAMIDE ® ЕХИНАЦЕЯ ЕКСТРАКТ 250 mg

Билкови продукти

natural factors

16.85 лв.

ADVANCED CHOLESTEROL FORMULA (ХОЛЕСТЕРОЛ ФОРМУЛА) 613 mg

ADVANCED CHOLESTEROL FORMULA (ХОЛЕСТЕРОЛ ФОРМУЛА) 613 mg

Билкови продукти

natural factors

49.92 лв.