Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Калций, магнезий и витамин D + калий и цинк 526 mg х 90 таблетки

Цена: 24.55 лв.
Kоличество:
natural factors

Калций, магнезий и витамин D + калий и цинк 526 mg х 90 таблетки информация

При намалена здравина на костите, мускулни схващания и проблеми с косата и ноктите:

Недостигът на минерали като калций, магнезий, цинк и др., може да има пагубно влияние както върху здравословното състояние, така и върху добрия външен вид. Така например, калцият е важен не само за костите и зъбите, но и за ноктите и косата. Дефицитът му води до изтъняването на косата, загуба на нейния обем. Когато пък цинкът е в недостатъчни количества, косата се омазнява, може да се появи и акне. В същото време, недостигът на минерали и някои витамини, води до увреждания в структурата на костите и зъбите, костите стават чупливи и податливи към фрактури, свободното движение бива затруднено, стига се до болки в ставите, крампи и т.н. Хората, които се хранят непълноценно, пушачите, жените в предменопауза или менопауза, любителите на кафето, както и онези, които живеят под силен психоемоционален стрес най-често имат дефицит на витамини, калций, магнезий и други важни минерали.

Калций, магнезий и витамин D + калий и цинк подпомага здравето на зъбите и опорно-двигателния апарат. Намалява риска от счупвания и фрактури на костите в по-късните години от живота. Поддържа нормалното състояние на косата и ноктите.

В подкрепа на сърдечносъдовата система:

Недостигът на магнезий, калций и др., нарушава нормалното функциониране на сърцето и сърдечносъдовата система, и води до високо кръвно налягане, ускорен пулс и др.

Калций, магнезий и витамин D + калий и цинк оказва благоприятно въздействие върху сърдечносъдовата система и сърцето. Благоприятства кръвообращението и има съдоразширяващо действие. Допринася за понижаването на артериалното кръвно налягане и подпомага нормалния сърдечен пулс.

При нервна възбудимост и умора:

Равновесието на нервната система лесно може да бъде дестабилизирано от огромния стрес, който ни съпътства ежедневно. Последствията от това са нервност и раздразнителност, нарушения на съня, плачливост, избухливост.

Калций, магнезий и витамин D + калий и цинк увеличава устойчивостта на организма срещу физическия и психоемоционалния стрес. Регенерира нервната система и допринася за снемането на нервното напрежение. Въздейства релаксиращо на тялото.

Състав

Съдържание:


в 1 таблетка дн.доза
Калций /цитрат/ 250 mg 250 mg
Магнезий /цитрат и оксид/ 250 mg 250 mg
Калий /цитрат/ 20 mg 20 mg
Цинк /цитрат/ 5 mg 5 mg
Манган /цитрат/ 1 mg 1 mg
Витамин D 3 2.5 µg 2.5 µg

 

Други съставки: Силиций.

 

Не съдържа: Изкуствени консерванти, оцветители, подсладители, млечни продукти, глутен, нишесте или мая.

Употреба

По 1 таблетка на ден, за предпочитане с храна. Не приемайте едновремено с медикаменти. Направете пауза от няколко часа между приемите. Правилният прием на калций е много важен за развитието и растежа на децата. Калциевите добавки са подходящи за деца при следния препоръчителен дневен прием (ПДП): от 0 до 0.5 години - 400 мг; от 0,5 до 1 година - 600 мг; от 1 до 3 години - 800 мг; от 4 до 6 години - 800 мг; от 7 до 10 години - 800 мг. Магнезият също е подходящ за деца. Препоръчителният му дневен прием (ПДП) е: от 0 до 0.5 години - 40 мг; от 0,5 до 1 година - 60 мг; от 1 до 3 години - 80 мг; от 4 до 6 години - 120 мг; от 7 до 10 години - 170 мг. Особено важно е бременните и кърмещите жени да получават достатъчно калций. Калцият се счита за безопасен по време на бременност и кърмене при препоръчителен дневен прием (ПДП): за бременни - 1200 мг; за кърмещи - 1200 мг.

Забележки:

Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Калций, магнезий и витамин D + калий и цинк 526 mg х 90 таблетки - подобни продукти

EHINAMIDE ® ЕХИНАЦЕЯ ЕКСТРАКТ 250 mg

EHINAMIDE ® ЕХИНАЦЕЯ ЕКСТРАКТ 250 mg

Билкови продукти

natural factors

16.85 лв.

ADVANCED CHOLESTEROL FORMULA (ХОЛЕСТЕРОЛ ФОРМУЛА) 613 mg

ADVANCED CHOLESTEROL FORMULA (ХОЛЕСТЕРОЛ ФОРМУЛА) 613 mg

Билкови продукти

natural factors

49.92 лв.