Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

ЗЛАТЕН КОРЕН 150 mg

Цена: 12.68 лв.
Kоличество:
natural factors

ЗЛАТЕН КОРЕН 150 mg информация

При тревожност.

Безпокойство, тревога и страх? Звучи ли ви познато? На всеки се случва да изпитва притеснение – преди изпит, интервю за работа, разчитане на медицинско изследване и в други най-различни ситуации от ежедневието. Но има хора, при които в резултат от травматични събития, прекомерен стрес в ежедневието и др., тревожността е по-засилена. Интензивното чувство на безпокойство предизвиква тревожни пристъпи, чиито типични симптоми обикновено са световъртеж, сърцебиене, отмаляване, чувство за недостиг на въздух, за нереалност, както и ирационални страхове, учестено дишане, изпотяване и др. Пристъпите на паника могат да бъдат толкова мъчителни, че човек започва да изпитва истински ужас от повторната им поява. Преди години това състояние е било известно като „страхова невроза”, но днес, поради многото възможни тълкувания на термина „невроза”, се нарича „паническо разстройство”. Една от най-ефикасните билки срещу тревожност, депресии и умора, е билката златен корен (Rhodiola Rosea), която има вековна репутация като мощен адаптоген срещу напрежение, стрес и лошо настрооение.

 

Златен корен 150 mg оказва отпускащо и релаксантно действие, когато тялото и ума са преминали на режим „борба или бягство” – остър стресов отговор и реакция на свръхвъзбуда. Този си ефект, екстрактът от златен корен постига, като поддържа в норма нивата на стресовия  хормон кортизол. Поддържането на нормални нива на кортизола е от огромно значение за цялостното здраве. Честото повишаване на нивата му в резултат от емоционален или физически стрес, води до хормонален дисбаланс, проблеми с щитовидната желза, натрупване на мазнини в областта на талията, отслабване на имунитета, умора и др.

Златен корен има силно адаптогенно действие и помага на организма да се приспособи към всяка стресова среда. Регулира възбудимостта на нервната система, регенерира я и допринася за постигане на приятно усещане за релаксация, без да предизвиква сънливост и апатия. Тонизира и допринася за увеличаване на енергията. Има силно антиоксидантно въздействие.

Златен корен подпомага състоянието и при депресивни състояния. Увеличава чувствителността на невроните (клетки на мозъка и нервната система), включително на невротрансмитерите серотонин и допамин, които отговарят за фокуса, паметта, удоволствието и доброто настроение. Много специалисти по природна медицина изписват екстракт от корен на родиола като ефективна алтернатива на антидепресантите. И този екстракт наистина работи, тъй като подобрява чувствителността на допамина, важен не само за настроението, но и за контрола върху различни зависимости, включително желанието за храна. Заради способността си да подобрява фокуса, екстрактът от златен корен напоследък се препоръчва и срещу Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност (Attention-Deficit Hyperactivity Disorder, съкратено ADHD).

 

Допълнителни ползи:

-Подпомага елиминирането на коремните мазнини

Друго невероятно свойство на родиолата е, че помага на тялото да изгори натрупаните в областта на корема и талията мазнини. Това се дължи на биологично активното съединение розавин в състава й, което стимулира важен за отслабването ензим, наречен хормонално чувствителна липаза. Този ензим интензивно разгражда коремните мазнини в областта на корема и талията.

-Увеличава енергията и спортните постижения

Допринася за повишаване на издръжливостта чрез увеличаване броя на червените кръвни клетки. Червените кръвни клетки пренасят кислород към мускулите и колкото повече са те, толкова по-добре ще се справят спортистите и хората, които се занимават с интензивен физически труд. Това постига, като насърчава производството на еритропоетин – хормон, стимулиращ производството на червени кръвни клетки.

Състав

Съставки:


      (в 1 капс.)            дн. доза
 

Златен корен Екстракт (корен)

/Rhodiola Rosea/

(стандартизран до 3% салидросиди)
150 mg 450 mg


Други съставки: микрокристална целулоза, желатинова капсула (желатин, пречистена вода), растителен клас магнезиев стеарат (лубрикант).

Употреба

По 3 капсули дневно.

Забележка: При бременност или кърмене се консултирайте с лекар. Да не се използва при биполярно разстройство. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

ЗЛАТЕН КОРЕН 150 mg - подобни продукти

EHINAMIDE ® ЕХИНАЦЕЯ ЕКСТРАКТ 250 mg

EHINAMIDE ® ЕХИНАЦЕЯ ЕКСТРАКТ 250 mg

Билкови продукти

natural factors

16.85 лв.

ADVANCED CHOLESTEROL FORMULA (ХОЛЕСТЕРОЛ ФОРМУЛА) 613 mg

ADVANCED CHOLESTEROL FORMULA (ХОЛЕСТЕРОЛ ФОРМУЛА) 613 mg

Билкови продукти

natural factors

49.92 лв.